Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Films & Series 24 mei 2019

Deze angstaanjagende HBO serie verslaat alles op Netflix en scoort beter dan Game of Thrones

We zijn tegenwoordig gewend dat er achter iedere top serie “Netflix Original” staat, maar dat was vroeger wel anders. Toen Netflix nog geen eigen producties maakte, moest je bij HBO zijn voor de beste series. The Sopranos, Band of Brothers, The Wire en nog veel meer. Dat doen ze trouwens nog steeds. Kijk maar naar Game of Thrones, True Detective, Westworld en sinds kort ook Chernobyl.

Die laatste is sinds 6 mei te zien bij HBO en slaat in als een bom. Zoals de naam al doet vermoeden, draait deze serie om de kernramp in Tsjernobyl. In 1986 ontplofte een reactor en de gevolgen zijn inmiddels bekend. Bij de brand en de explosie kwamen 31 mensen om, maar dat is slechts het topje van de ijsberg. De radioactieve straling maakte het gebied onbewoonbaar en tot op de dag van vandaag is het nog steeds een dood gebied.

Chernobyl verbreekt records

Inmiddels weten we hoe groot deze ramp was, maar op het moment dat het gebeurde, was dat niet het geval. Zoiets was tenslotte nog nooit voorgekomen en dus wisten we ook niet hoe er mee omgegaan moest worden. De onwetendheid en de ellende die daaruit voortkwam, staan centraal in de HBO serie Chernobyl.

Chernobyl (2019) | Official Trailer | HBO

On April 26, 1986, the Chernobyl Nuclear Power Plant in Ukraine, Soviet Union suffered a massive explosion that released radioactive material across Belarus, Russia and Ukraine and as far as Scandinavia and western Europe. Chernobyl dramatizes the story of the 1986 accident, one of the worst man-made catastrophes in history, and the sacrifices made to save Europe from the unimaginable disaster.

De manier waarop dit verhaal verteld wordt, is volgens velen van een ongekend hoog niveau. Chernobyl wordt dan ook beladen onder de positieve reviews. Zo staat de serie op dit moment op een 9.7 in IMDB. Dat is werkelijk ongekend. Zelfs Band of Brothers, Breaking bad en Game of Thrones komen niet verder dan een 9.5. Ook op Twitter raken mensen niet uitgepraat over het indrukwekkende Chernobyl.

Scott Bryan on Twitter

Chernobyl on Sky Atlantic / HBO is quickly becoming one of the most terrifying and highly engaging dramas I’ve watched all year.

SRV54 on Twitter

ChernobylHBO is the most stressful show I have ever seen. Fucking masterpiece.

Mark Allotey on Twitter

Haven’t seen anything as horrifying as #ChernobylHBO in my life. Nothing comes close. Pure terror and it all happened for real. Sometimes dramatised TV can do more to open your eyes about something that really happened than any other medium. Well done #skyatlantic

Beter dan alles op Netflix

De serie is angstaanjagend en weet de pure terror op ongekende wijze over te brengen. De ramp in Tsjernobyl was verschrikkelijk en de serie probeert dat niet te verbergen. Rauw, realistische en doodeng. Het is horror, maar dan op een manier zoals je dat nog nooit eerder gezien hebt. Er is op dit moment geen betere serie en dus is het zeker de moeite waard om Netflix deze week even links te laten liggen.

Het seizoen bestaat uit vijf afleveringen. De eerste drie zijn inmiddels verschenen. Aflevering vier en vijf verschijnen respectievelijk op 27 mei en 3 juni. Chernobyl is hier in Nederland net als Game of Thrones te zien via Ziggo.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze angstaanjagende HBO serie verslaat alles op Netflix en scoort beter dan Game of Thrones
Sluiten