Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 5 jun 2020
Leestijd: 1 minuut

Miniserie Chernobyl scoort recordaantal nominaties bij Britse Oscars

Chernobyl was misschien wel de beste serie van vorig jaar. De miniserie van HBO gaat over de kernramp die in 1986 plaatsvond in het Russische Tsjernobyl. Op Rotten Tomatoes scoorde de serie een topscore van 96 procent, en op IMDb staat de teller zelfs op een 9.4.

Die hype gaat nog even door, want de nominaties voor de BAFTA’s zijn bekendgemaakt. Dat zijn de Britse Oscars. De Virgin Media British Academy Television Awards en British Academy Television Craft Awards hebben de HBO-miniserie voor maar liefst veertien verschillende categorieën genomineerd.

Chernobyl scoort bij BAFTA’s

Oftewel, voor veertien TV-BAFTA’s. Daarmee evenaart Chernobyl een record dat vorig jaar werd gevestigd door Killing Eve. Die Britse serie was in 2019 ook goed voor veertien nominaties.

Andere opvallende titels dit jaar zijn The Crown en Fleabag. Die zijn allebei genomineerd voor zeven categorieën.

Netflix ook grote kanshebber

Ook Giri/Haji valt op, een BBC-miniserie die op Netflix zijn debuut maakte. Afgelopen week deelden we nog een lijstje met onbekende Netflix series met een topscore van 100 procent op Rotten Tomatoes. Daar stond die Japans-Britse samenwerking ook tussen.

Op 30 juli wordt de (uitgestelde) ceremonie digitaal gehouden, met I.T. Crowd (check het op Netflix!) ster Richard Ayoade als host. Heb je Chernobyl nog niet gezien en wil je nu direct gaan streamen? Dan kun je in Nederland terecht bij Ziggo Films & Series.

Doofpot

In de serie volg je Valery Legasov, een kernfysicus. Hij krijgt de opdracht om de kernramp te onderzoeken. Hoe heeft het zo mis kunnen gaan, met duizenden slachtoffers als gevolg? Als kijker krijg je van begin tot eind alles te zien. Van dubieuze tests tot hoe de overheid de ramp in de doofpot probeerde te stoppen.

Check hier alle BAFTA-nominaties en categorieën

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Miniserie Chernobyl scoort recordaantal nominaties bij Britse Oscars
Sluiten