Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Films & Series 30 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

Tot ziens Naomi Watts, House of the Dragon is de Game of Thrones spinoff

Het zijn bewogen dagen voor fans van Game of Thrones. Na maandenlang watertandend het nieuws over Bloodmoon te lezen, is er met House of the Dragon ineens een totaal andere spinoff aangekondigd.

Fans van de hitserie kregen gisteren een flinke domper te verwerken toen het nieuws naar buiten kwam dat de geplande spinoff-serie Bloodmoon is gecanceld. Er waren al meerdere pilotafleveringen opgenomen met Naomi Watts, maar deze waren volgens HBO simpelweg niet goed genoeg. De tranen zijn echter snel gedroogd, want nu is er nieuwe spin-off over de Targaryens aangekondigd.

HBO heeft laten weten dat er een volledig seizoen van de nieuwe serie House of the Dragon komt. Deze spinoff gaat, zoals de naam al doet vermoeden, over de Targaryen-familie. De Game of Thrones-prequel neemt je mee terug naar een burgeroorlog die woedde in de tijd de Targaryen-familie over de Zeven Koninkrijken heerste.

De historie van House Targaryen

House of the Dragon is gebaseerd op het boek Fire & Blood, dat in 2019 verschenen is. De schrijver is net als alle andere boeken George R.R. Martin, die ook nauw betrokken is bij de productie van de serie. Samen met showrunner Ryan Condal gaat hij het verhaal uit het boek omzetten tot een serie. Het boek behandelt de historie van de Targaryens in een verhaal dat zich afspeelt over een periode van ongeveer 150 jaar.

Er zullen meerdere seizoenen nodig zijn om het complete verhaal te vertellen, maar HBO begint met één seizoen van tien afleveringen. Wanneer de Game of Thrones-spinoff House of the Dragon gaat verschijnen, is nog niet bekend. Wel deelde HBO de poster alvast op social media.

HBO Game of Thrones prequel spin-off House of the Dragon
De poster van House of the Dragon (Bron: HBO)

Nieuwe producenten voor House of the Dragon

Waar alle seizoenen van Game of Thrones werden gemaakt door David Benioff en D.B. Weiss, moet House Targaryen het doen met nieuwe producenten. De twee hebben een contract getekend bij Netflix, waarvoor ze de geplande regie van een nieuwe Star Wars-trilogie hebben laten vallen. Maar fans kunnen rustig ademhalen, te weten dat regisseur Miguel Sapochnik is aangesteld als co-showrunner en regisseur van de pilot. Sapochnik won eerder al een Emmy en is verantwoordelijk voor een aantal iconische Game of Thrones-afleveringen, waaronder de best beoordeelde van allemaal; Battle of the Bastards. Deze aflevering wordt met een 9,9 beoordeeld op IMDb.

HBO Max

Hoe je House of the Dragon straks gaat kijken, wordt nog de vraag. De televisiezender HBO heeft namelijk een eigen streamingdienst aangekondigd, HBO Max genaamd. Naast Disney+, Apple TV en Amazon Prime nog meer concurrentie voor Netflix, dus. Het is niet de vraag of, maar wanneer deze streamingdienst naar Nederland komt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Entertainment Weekly

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Tot ziens Naomi Watts, House of the Dragon is de Game of Thrones spinoff
Sluiten