De volgende Game of Thrones? HBO dropt brute trailer His Dark Materials

Bij HBO denk je aan… Game of Thrones. De entertainmentgigant heeft ook in andere genres vele topseries, maar niks komt in de buurt van het epische verhaal van George R. R. Martin qua populariteit. Toch heeft HBO dan een klein probleempje, want de show eindigde dit jaar met zijn achtste seizoen.

De nieuwe Game of Thrones: His Dark Materials

Op een manier waar fans nou niet bepaald blij mee waren. Afgelopen week gaf zelfs de schrijver van de boeken toe dat het een “traumatische ervaring” was. Ondertussen werkt het netwerk door aan een aantal spin-offs, dus voorlopig hoef je nog geen afscheid te nemen van Westeros. Over een van die spin-offs weten we al aardig wat, zoals je hier kunt lezen.

Wellicht heeft HBO echter Game of Thrones helemaal niet nodig. Op 4 november komt er namelijk een andere grote fantasy-reeks naar HBO, ook gebaseerd op een zeer populaire boekenreeks. Dan hebben we het over His Dark Materials, gebaseerd op de boekenserie van Philip Pullman.

De achtdelige serie gaat op 4 november zijn debuut maken. Dat is zojuist bekend gemaakt. Waar de originele boeken ook geschikt waren voor kinderen, laat de eerste volledige trailer zien dat His Dark Materials net zo grimmig als Game of Thrones gaat worden.

His Dark Materials: Season 1 | Official Trailer | HBO

HBO and BBC present His Dark Materials, a new original series based on the global bestsellers, premiering Monday, November 4 on HBO. Like on Facebook: https://www.facebook.com/HisDarkMater… Follow on Twitter: https://twitter/daemonsanddust #HBO #HisDarkMaterials Subscribe to HBO on YouTube: https://goo.gl/wtFYd7 His Dark Materials stars Dafne Keen, James McAvoy, Ruth Wilson and Lin-Manuel Miranda.

De fantastische Dafne Keen, die imponeerde in Logan, speelt Lyra Belacqua. Ze leeft in een wereld waar ijsberen pantser dragen, de zielen van mensen buiten hun eigen lichaam in wezens genaamd Daemons leven en een mysterieus stofje genaamd Dust het geheim van onbeperkte macht verbergt.

Wanneer haar vriend Roger en een aantal andere kinderen vermist raken, gaat Lyra op reis om ze terug te brengen. Onderweg komt ze een kleurrijke cast aan personages tegen, waaronder Lord Asriel (James McAvoy), Ms. Coulter (Ruth Wilson) en Lee Scoresby (Lin-Manuel Miranda).

Tweede poging en seizoen 2

In 2007 probeerde New Line Cinema al met deze franchise een serie aan films uit te brengen die het succes van Harry Potter moesten evenaren. De eerste film, met onder andere Daniel Craig en Nicole Kidman, flopte echter gigantisch. De ambitieuze plannen verdwenen vrijwel meteen nar de ijskast.

Hopelijk weten BBC en HBO wel te slagen. De BBC is vier jaar geleden begonnen met de productie van His Dark Materials, in samenwerking met het bedrijf achter de populaire Doctor Who serie. Ze kunnen in ieder geval niet zo snel aan de noodrem trekken als in 2007: een tweede seizoen is al in de maak.

Reageer op artikel:
De volgende Game of Thrones? HBO dropt brute trailer His Dark Materials
Sluiten