Bad Education trailer: Hugh Jackman schittert als corrupte schoolinspecteur

HBO heeft eindelijk een volledige trailer vrijgegeven voor Bad Education. Bad Education vertelt het waargebeurde verhaal van Fran Tassone, een corrupte schoolinspecteur. Gespeeld door niemand minder dan ex-Wolverine Hugh Jackman!

De rest van de cast mag er overigens ook zijn. Jackman speelt onder andere naast Ray Romano (The Irishman), Alex Wolff (Hereditary) en Annaleigh Ashford (Impeachment: American Crime Story. De film komt op 25 april direct naar HBO, na een première op filmfestivals vorig jaar.

Bad Education

Daar waren recensenten razend enthousiast, waardoor HBO snel besloot de wereldwijde rechten binnen te harken. Het bedrijf legde naar verluidt 20 miljoen dollar neer voor Bad Education.

Maar goed, waar gaat de film eigenlijk over? Bad Education gaat dus over Frank Tassone, een geliefde hoofdinspecteur die met zijn assistente Pam Gluckin (Allison Janney) voor een aantal scholen in het Roslyn School District werkt. Hij is zeer populair onder studenten, ouders en de leraren, tot een getalenteerde studente als journalist in zijn activiteiten begint te duiken.

De studente komt er al snel achter dat Tassone niet de vriendelijke man is die iedereen denkt dat hij is. Ze ontdekt namelijk dat de hoofdinspecteur op grote schaal geld aan het verduisteren is. Frank wil er alles aan doen om die onthulling te voorkomen. Koste wat het kost.

Rotten Tomatoes en HBO

Een waargebeurd verhaal dus. De film is gebaseerd op een artikel uit New York Magazine, waarin Robert Kolker (Lost Girls) de zaak beschrijft. Leuk detail: Mike Makowksky, scriptschrijver voor Bad Education, zat zelf op diezelfde school toen het schandaal ontplofte.

Bad Education heeft op Rotten Tomatoes na 35 recensies van critici in ieder geval een topscore van 89 procent, dus dat belooft veel goeds.

Dikke cast, een interessant plot, lovende recensies en ook nog eens een waargebeurd verhaal? Laat maar komen HBO! Op naar 25 april.

Reageer op artikel:
Bad Education trailer: Hugh Jackman schittert als corrupte schoolinspecteur
Sluiten