Valencia-beul Hateboer solliciteert naar Oranje: wat moet Koeman doen? [Poll]

Na een fantastische Champions League avond op dinsdag waren de verwachtingen voor de woensdag iets minder hoog. Dat bleek onterecht, want voetballiefhebbers kregen opnieuw twee heerlijke potjes voorgeschoteld. Tottenham Hotspur en RB Leipzig maakten er, ondanks dat er maar één keer gescoord werd, een heerlijke pot van, maar voor echt spektakel moest je in Italië zijn. Daar nam Hans Hateboer zijn club Atalanta bij de hand en solliciteerde zo ook meteen voor een plekje in Oranje.

De uit Beerta afkomstige Hateboer verruilde in 2017 FC Groningen voor een avontuur in Italië. Inmiddels heeft hij dik tachtig duels op de teller staan en kan hij wekelijks rekenen op een basisplaats. Ook in de Champions League en gisteravond bleek nog maar weer eens waarom. De rechtsback nam tegen Valencia de openingsgoal voor zijn rekening en zette op schitterende wijze ook de vierde Atalanta treffer op het scorebord.

Oranje boven in Bergamo

Uiteindelijk eindigde het duel in 4-1 en lijkt Atalanta Bergamo hard op weg naar de volgende ronde in de knock-outfase van de Champions League. Dat is goed voor de Nederlandse inbreng, want ook international Marten de Roon en de Duits-Nederlandse Robin Gosens staan in de basis bij de huidige nummer vier van Italië. Toch ging het gisteravond vooral over matchwinner Hans Hateboer die met zijn optreden openlijke solliciteert voor een kans bij Oranje.

Bekijk de uitgebreide samenvatting hieronder:

Koeman moet kiezen tussen Hateboer en Dumfries

Met het Europees Kampioenschap aan de horizon is nu hét moment om je als Nederlandse voetballer te laten zien. Zeker als je op het randje zit. Hans Hateboer is zo’n speler en hij mag dus nog hopen op een telefoontje van Ronald Koeman. Zeker na zijn optreden van gisteravond. Dumfries lijkt nog steeds de beoogde eerste keuze, maar als Hateboer zich kan blijven onderscheiden op Champions League niveau, dan kan het nog spannend worden.

Ook op Twitter wordt Hans Hateboer steeds vaker genoemd als serieuze optie voor Oranje:

Moet Denzel Dumfries zich zorgen gaan maken?

Hans Hateboer in Oranje?

Eén zwaluw maakt natuurlijk nog geen zomer, maar ook buiten deze wedstrijd om doet Hans Hateboer het uitstekend bij Atalanta Bergamo. De verdediger uit Beerta is dus dus gewoon een geduchte concurrent voor Denzel Dumfries. Zijn jullie het daarmee eens? Laat het hieronder weten in de poll.

Reageer op artikel:
Valencia-beul Hateboer solliciteert naar Oranje: wat moet Koeman doen? [Poll]
Sluiten