Martyn de Jong
Martyn de Jong Geld & Carrière 3 okt 2017

6 levenslessen van Harvey Specter uit ‘Suits’

Harvey Specter is, zoals ze dat in het Engels roepen, quick on his feet. Dat wil zeggen: hij weet altijd het juiste antwoord of oplossing, ongeacht de gelegenheid. Zijn personage zit immer vol wijsheden die je ook buiten de serie om kunt toepassen: in je eigen werk, bijvoorbeeld. Hier volgen enkele van zijn sterkste quotes op een rij.

Het is absoluut niet zo dat Harvey zich nooit om anderen bekommert. Dat doet hij wel degelijk; alleen zal hij het nooit uiten. Wanneer een tegenstander weet dat jij emotionele binding hebt, kan dat namelijk tegen je worden gebruikt. Pokerface maakt het verschil.

 

‘Behind the eight ball’, is een uitdrukking afkomstig uit het spel pool. Het betekent simpelweg dat de speler zich in een ongunstige speelpositie bevindt. Ook op de werkvloer kan dit van toepassing zijn, wanneer je bijvoorbeeld een slechte indruk hebt gemaakt. Aangezien dit je lang kan blijven achtervolgen, kun je beter altijd best doen vanaf het begin en vanaf dat punt continu blijven verbeteren.

‘The more I practice, the luckier I get’, is een ander beroemd citaat dat hier naadloos op aansluit. Geluk bestaat, maar om daar nou op te rekenen is zelden een goed idee. Probeer liever jouw eigen geluk te creëren, door oefening, zelfvertrouwen en vooral door nooit smoesjes te maken.

Een droom is slechts een wens zonder plan. Daarom is het belangrijk om doelen concreet te maken. Wacht niet tot dingen vanzelf komen door te hopen. Maak liever jouw doelen SMART, net als je wellicht tijdens je studie geleerd hebt. Specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdsgebonden.

Voor meer toelichting verwijzen we je graag door naar de gehele serie. Dan weet je wel waarom je respect moet hebben voor Harvey. Niet voor niets is zijn achternaam een anagram voor respect.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
6 levenslessen van Harvey Specter uit ‘Suits’
Sluiten