Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 21 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Harry Potter-series in de maak, maar hoe zit het met de contracten?

Volgens de bekende YouTuber Grace Randolph werkt Warner Bros. aan verschillende Harry Potter-series voor HBO Max. Klein probleem: contracten gooien voorlopig nog roet in het eten.

De meest recente Fantastic Beast-film deed het niet al te best. Althans, naar Harry Potter-maatstaven.

Fantastic Beasts

Met een box office van 655 miljoen is het nog steeds een kaskraker waar veel studio’s enkel van kunnen dromen, maar vergeleken met wat bijvoorbeeld Marvel Studios voor elkaar krijgt deed de film het zeer matig. Terwijl Warner Bros. juist op een gloednieuwe megafranchise rekende.

De film kampte van tevoren al met een hoop negatieve press, iets wat vooral kwam door de rechtszaak tussen Johnny Depp en Amber Heard. Destijds leek het er sterk op dat Depp allesbehalve een lieverdje was geweest.

Maak je geen zorgen: de derde Fantastic Beasts-film komt er nog steeds aan. Sterker nog, begin deze week is de productie weer hervat en zijn de camera’s weer gaan draaien.

Harry Potter-series

Maar goed, Harry Potter is naast DC zo’n beetje het meest waardevolle franchise die Warner Bros. in huis heeft. Zestien van de twintig best presterende films van de studio zijn afkomstig uit die twee franchises.

Daar is dan toch meer uit te halen? Kijk alleen al wat Disney doet met Marvel: films, series, comics. Marvel is overal.

Het lijkt er nu sterk op dat Warner Bros. ook een stap in die richting gaat zetten. Naast de recent onthulde ambitieuze Harry Potter-game kun je namelijk naar verluidt ook rekenen op een ambitieuze televisieserie.

HBO Max

Een HBO-serie die op de nieuwe streamingdienst van Warner Bros. zal belanden: HBO Max. Volgens de doorgaans zeer goed ingelichte YouTuber Grace Randolph werkt het bedrijf zelfs aan meerdere shows. Zij zit er zelden naast wat televisie-geruchten en leaks betreft.

De wereld die J.K. Rowling heeft geschapen kent een rijke geschiedenis, dus er is genoeg ruimte om nieuwe verhalen te vertellen zonder de originele boeken in de weg te zitten.

Pas in 2022

Wat die verhalen precies in gaan houden, gaan we echter pas over twee jaar ontdekken. Volgens de bron van Randolph worden de nieuwe shows namelijk pas in 2022 aangekondigd.

Universal heeft namelijk de streamingrechten van Harry Potter in handen tot dan. Tot 2022 zal Warner Bros. zich dus koest moeten houden, al weet de YouTuber ook te melden dat de studio een deal probeert te sluiten om al eerder aan de slag te kunnen. Het bedrijf heeft immers een Netflix-killer te vullen.

Film?

Opvallend genoeg deden onlangs al geruchten de ronde dat Warner Bros. een nieuwe film wil maken die zich afspeelt na de originele filmserie. Waren dat eigenlijk voorbereidingen voor de bovenstaande shows, of is dat een losstaand project? Wordt vervolgd!

💣Check: Hogwarts Legacy wordt de Harry Potter-game van je dromen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Harry Potter-series in de maak, maar hoe zit het met de contracten?
Sluiten