Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 1 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Perkamentus: plan voor epische Harry Potter-serie gelekt

Volgens insiders werkt Warner Bros. aan een Harry Potter-spinoff over niemand minder dan Albus Perkamentus, met Jude Law in de hoofdrol.

Fans van Harry Potter hebben jarenlang op een houtje moeten bijten. Althans, wat nieuwe verhalen in hun favoriete fictieve wereld betreft.

De wereld van Harry Potter

J.K. Rowling zorgde ervoor dat de franchise beperkt bleef tot de boeken, films, een paar games en hooguit wat korte verhalen op haar eigen website, Pottermore.

Geen comics, spin-offs en series, zoals fans van bijvoorbeeld Star Wars wel overladen worden met een barrage aan media waarmee de franchise uitgemolken wordt.

Ja, daardoor blijft de kwaliteit hoger en de canon van Harry Potter sterker, maar soms is het ook frustrerend. Ja, fan-fiction biedt soelaas, maar liever duiken we opnieuw officieel in de magische wereld van J.K. Rowling.

Series op HBO Max

Gelukkig ziet de toekomst van Harry Potter er rooskleurig uit. We kunnen uitkijken naar een nieuwe Fantastic Beasts-film, een grote open wereld-game, en, naar verluidt, een berg aan nieuwe series.

Het zit zo: Warner Bros. heeft twee zeer lucratieve franchises, DC en Harry Potter. De rest is ook tof, maar niks kan in de buurt komen van die twee cash cows. Nu HBO Max is gelanceerd, is de studio op zoek naar nieuwe series om de concurrentie mee te verslaan.

2022

Volgens meerdere betrouwbare leakers wil het bedrijf dat gaan doen met Harry Potter-series. Denk aan de Marvel-series op Netflix, maar dan over tovenaars uit de films en boeken die we allemaal kennen.

Voorlopig hoef je echter niet op een aankondiging te rekenen: de rechten om Harry Potter te streamen liggen nog tot 2022 bij Universal. Naar verluidt probeert Warner Bros. alvast een deal te sluiten om eerder aan de slag te kunnen, maar tot dan blijven de plannen dus een geheim.

Professor Perkamentus

Althans, officieel. Want opnieuw zijn vermeende plannen van de studio gelekt. Neem wat volgt met een korrel zout, want het kan ook pure onzin zijn. Een leaker die vaker op accurate wijze plannen wist te lekken heeft namelijk onthuld dat er een Professor Perkamentus-serie komt.

De Britse acteur Jude Law, die tevens Perkamentus in de Fantastic Beasts-films speelt, gaat de hoofdrol vertolken in een HBO Max-serie over de tovenaar. Warner Bros. is volgens de leaker bezig met plannen voor de show.

Harry Potter serie HBO Max Perkamentus
Jude Law als Albus Perkamentus (Bron: Warner Bros.)

De Harry Potter-spinoff vertelt naar verluidt het origin story van Perkamentus, dus lang voor Harry Potter en Co. hun avonturen beleefden op Zweinstein. Helaas is dat ook meteen alle informatie die is gelekt.

Het blijft voorlopig bij plannen, dus het is geen garantie dat de Perkemantus-serie ook daadwerkelijk geproduceerd gaat worden. Plus: het blijven geruchten, dus voor hetzelfde geld klopt er niks van. De conclusie blijft hetzelfde: we moeten waarschijnlijk nog tot 2022 wachten voor officieel nieuws…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wave FM

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Perkamentus: plan voor epische Harry Potter-serie gelekt
Sluiten