Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Game 17 sep 2020

Hogwarts Legacy wordt de Harry Potter-game van je dromen

Waar Star Wars tig boeken, comics, games en andere spin-offs kent die allemaal even canon zijn, is de mythos van Harry Potter zeer beperkt. Geen strips, geen berg extra boeken: het blijft grotendeels bij de films en soms een mobiele game.

Daar kan Star Wars qua overvloed aan verhaallijnen soms nog wat van leren, maar het is ook zonde. Ja, de wereld van Harry Potter blijft op deze manier mysterieus en de kwaliteit hoog, maar miljoenen fans willen dolgraag de wereld die J.K. Rowling heeft geschapen verder verkennen.

Hogwarts Legacy

Gelukkig hebben die fans opeens een ambitieus project om naar uit te kijken: Hogwarts Legacy. Dat is een grootschalige open wereld-game die afgelopen woensdag voor onder andere de Playstation 5 is onthuld.

Hogwarts Legacy is ontwikkeld door Avalanche Software, de ontwikkelaar achter Disney Infinity. De game speelt zich af in de negentiende eeuw, dus voor de periode waarin de boeken van J.K. Rowling zich afspelen.

Spelers kunnen hun eigen tovenaar creëren en zelf als leerling naar Zweinstein gaan, zoals de magie-school in het Nederlands heet. De ultieme droom van elke Harry Potter-fan.

Zelf Harry Potter spelen

Je leert nieuwe toverspreuken, verslaat mysterieuze vijanden en verkent de wereld van Hogwarts in glorieus 4K op de Playstation 5, de nieuwe Xbox-consoles en PC. Ook op de vorige generatie consoles kun je met je eigen tovenaar aan de slag.

Hogwarts Legacy bevat naast de school zelf ook het Forbidden Forest, Hogsmeade Village en andere iconische locaties uit de films en boeken.

De epische eerste trailer komt diehard Harry Potter-fans wellicht bekend voor. Dat is niet zo vreemd, want in 2018 lekte al de eerste informatie over deze game.

Bron: Warner Bros.

Portkey Games

Verder is er nog vrij weinig bekend over Hogwarts Legacy. De game komt ergens in 2021 uit, maar reken niet op een vroege release. Dan gaat het waarschijnlijk eerder om de feestdagen. De game wordt uitgegeven onder het Portkey Games-label, een nieuwe tak van Warner Bros. die zich specifiek bezighoudt met het ontwikkelen van Harry Potter-games.

Bekende wereld, verrassende twists

Ontwikkelaar Avalanche is in elk geval enthousiast: “Het Portkey Games-label gaf ons een unieke kans om in een ander tijdperk terug te keren naar Hogwarts. We vragen ons altijd af hoe we kunnen putten uit de rijke bibliotheek met personages, wezens en thema’s – en ons voor te stellen hoe die details de school meer dan een eeuw voor de komst van Harry Potter zouden beïnvloeden ‘, aldus Adrian Ropp, hoofd van Avalanche.

‘Wie was het hoofd van de school? Met welke uitdagingen werden studenten geconfronteerd? Wat heeft hun samenleving beïnvloed vóór Tom Riddle, vóór Newt Scamander? We hopen fans iets bekends te geven op een manier die ze nog nooit hebben gezien.’

Reageer op artikel:
Hogwarts Legacy wordt de Harry Potter-game van je dromen
Sluiten