Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 17 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Draco speelde een andere rol in de Harry Potter-films dan je dacht

Harry Potter-fans kwamen deze maand tot de ontdekking dat Draco Malfidus een veel kleinere rol in de films speelt dan iedereen denkt. Althans, afgaande op het aantal minuten dat hij zichtbaar was.

De Harry Potter-films zijn een achtbaanrit van jewelste. Wat begint als een vrij onschuldig avontuur mondt uit in een epische strijd tussen goed en kwaad. Met acht films en een totale speelduur van maar liefst 19 uur en 40 minuten is de franchise echter geen makkelijke optie voor een filmmarathon.

Harry Potter vs. Draco Malfidus

Bijna twintig uur aan films, met Harry, Ron, Hermelien en Draco als prominente gezichten. Als hoofdrolspelers. Althans, dat is hoe je waarschijnlijk de Harry Potter-films herinnert.

Tig jaar na dato ontdekte fans dat Draco Malfidus eigenlijk amper in de films voorkomt. De rivaliteit tussen Harry en Draco vormt een belangrijke rode draad door de films heen, waardoor het ook voelt alsof Draco continu in scènes aanwezig was.

Op sociale media begon het balletje te rollen nadat een fan ontdekte dat het Slytherin-lid amper in de films zit. Tom Felton, de acteur die Draco Malfoy speelt, zoals het personage in het Engels heet, is volgens een overzicht van IMDB namelijk slechts 31 minuten in beeld.

Haar verven

Ja, 31 minuten in de gehele filmreeks. Van die 19 uur en 40 minuten weet Draco maar net een half uurtje de show te stelen. Sterker nog, fans reageerden helemaal geshockeerd toen de statistieken van Harry Potter en de Orde van de Feniks erbij werden gepakt. Daarin zit Felton slechts 1 minuut en 15 seconden.

“Tom Felton moest zijn haar 10 jaar verven, om uiteindelijk maar 30 minuten schermtijd te krijgen. Hij en Draco verdienden beter “, aldus een fan op Twitter. Gelukkig kunnen veel fans er ook wel de humor van inzien: “De rest van de tijd woonde hij gratis in Harry’s hoofd”, grapte iemand.

Hagrid en de rest

Ook opvallend: Robbie Coltrane was 45 minuten en 45 seconden als Hagrid te zien in de films. Meer dan een derde van die 45 minuten zaten in de eerste film. Minder opvallend: Daniel Radcliffe pakt als Harry Potter de meeste schermtijd van alle personages, met bijna 9 uur in alle films.

Hermelien (Emma Watson) en Ron (Rupert Grint) zitten allebei ongeveer 3,5 uur in de Harry Potter-franchise. En Hedwig? Die stal 6 minuten en 15 seconden lang de show. Check hier het complete overzicht.

Ondertussen grapt Felton, de acteur die dus de rol van Draco Malfidus vertolkte, op Instagram dat Draco en Harry nu een setje zijn:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Draco speelde een andere rol in de Harry Potter-films dan je dacht
Sluiten