Topcompensatie: alle 8 Harry Potter films komen terug in de bioscoop

Warner Bros. heeft aangekondigd dat alle acht Harry Potter-films weer in de bioscoop gaan draaien, komende zomer. Zelfs in IMAX 3D!

De Fantastic Beasts-films zijn aardig, maar de originele Harry Potter-films blijven onverminderd populairder. De afgelopen jaren ging het internet telkens weer los toen het er even op leek dat alle acht de films naar Netflix zouden komen.

Steeds bleek dat niet het geval te zijn in Nederland, en droop men teleurgesteld af. Ondertussen kun je ze overigens alle acht op Amazon Prime Video streamen, voor slechts een paar euro per maand. Een streamingdienst die überhaupt een aanbod heeft dat vaak niet onderdoet voor Netflix.

Harry Potter terug in de bioscoop

Maar goed, terug naar Harry Potter. De geliefde filmreeks komt namelijk naar naar de bioscoop, ook in Nederland! Dat heeft Warner Bros. officieel bekendgemaakt. In de weken tussen 16 juli en 3 augustus kun je weer terug naar de magische wereld van J.K. Rowling. In glorieus IMAX 3D zelfs.

Een flinke dosis nostalgie, want het is alweer bijna negen jaar geleden dat het laatste deel in de bioscoop uitkwam. De actie wordt op 16 juli afgetrapt met Harry Potter and The Philopher’s Stone en Harry Potter and The Chamber of Secrets. Vervolgens kun je elke week weer op twee nieuwe delen rekenen, tot er op 3 augustus afgesloten wordt met Harry Potter and the Deathly Hallows.

Compensatie

Dit soort topacties compenseren in ieder geval het gebrek aan nieuwe blockbusters. De meeste grote studio’s houden hun nieuwe wapenfeiten nog even achter de hand, tot weer meer bioscopen open zijn en men er weer op uit durft. Daardoor laten films als Tenet, No Time To Die en Black Widow nog steeds op zich wachten. De nieuwe Fast & Furious werd zelfs een volledig jaar uitgesteld.

En een nog grotere lading films is simpelweg nog niet af. De productie lag drie maanden nagenoeg stil, waardoor er een enorm gat in de bioscoopkalender ontstaat. Hopelijk kunnen de bioscopen met dit soort nostalgische acties de verliezen compenseren en overeind blijven, tot men echt weer losgaat met Hollywood-geweld!

Onder andere bij Pathé kun je al tickets scoren.

Reageer op artikel:
Topcompensatie: alle 8 Harry Potter films komen terug in de bioscoop
Sluiten