Stephen Fry en de BBC onthullen bijzonder Harry Potter project

De BBC, Warner Bros. en het London Natural History Museum hebben een bijzonder project aangekondigd: Fantastic Beasts: A Natural History. Een natuurdocumentaire die de wereld van Harry Potter en onze echte wereld samenbrengt.

Fantastic Beasts: A Natural History

Naar verluidt werkt Warner Bros. aan een nieuwe Harry Potter film, waarvoor de originele cast terugkeert! De eerste verhaaldetails zijn zelfs al gelekt, met een speciale rol voor de dochter van Voldemort. In plaats van het toneelstuk The Cursed Child te verfilmen heeft de studio andere ambitieuze plannen.

In de tussentijd heeft BBC een mooi zoethoudertje voor fans van de wereld van Harry Potter. Terwijl we op de volgende Fantastic Beasts wachten komt BBC One namelijk met een natuurdocumentaire over Fantastic Beasts en Harry Potter.

In het stijltje van David Attenborough, maar dan met Stephen Fry. Fry sprak ook de Engelse audioboeken van Harry Potter in. Het intrigerende project heeft de werktitel Fantastic Beasts: A Natural History en vertelt de verhalen van de magische beesten die de wereld van schrijfster J.K. Rowling rijk is.

Harry Potter Niffler
De Niffler uit Fantastic Beasts Bron: Warner Bros.

Museum

Dan hebben we het dus niet enkel over de beesten uit de nieuwste films, maar ook uit de serie met Harry Potter zelf. Daarbij trekt de BBC parallellen tussen de fantasiedieren uit Harry Potter en beesten uit het echte leven, van Siberië en Madagaskar. Volgens de makers zijn er namelijk meer links tussen die twee werelden dan je zou denken.

Het toffe aan dit project is dat de BBC ook daadwerkelijk zijn Natural History Unit inzet. De mannen en vrouwen die normaliter de oogstrelende natuurdocumentaires afleveren waarom de BBC bekend staat. Zij werken voor Fantastic Beasts: A Natural History samen met Warner Bros. en het Natural History Museum uit Londen.

De show komt dan ook gepaard met een tentoonstelling  in datzelfde museum, getiteld Fantastic Beasts: The Wonder of Nature. De tentoonstelling gaat komende lente open en wordt nu al de meest ambitieuze tentoonstelling van het museum tot op heden genoemd. Harry Potter-fans kunnen dus alvast gaan sparen voor een ticket.

BRITAIN - ENTERTAINMENT - FILM - AWARDS - BAFTA
Stephen Fry AFP PHOTO / BEN STANSALL

Stephen Fry heeft er zin in

Mike Gunton, Executive Producer en Creative Director van BBC’s Natural History Unit, is zeer enthousiast: “Deze ongelooflijke samenwerking tussen drie toonaangevende instituten in het VK brengt een verbazingwekkende reeks wezens naar onze schermen. We zijn verheugd om met deze getalenteerde partners samen te werken om natuurhistorische inhoud naar een breder en jonger publiek te brengen.”

Helaas is er nog geen releasedatum bekendgemaakt, maar Fry is er in ieder geval helemaal klaar voor: “Ik zou niet blijer kunnen zijn om deel uit te maken van deze geweldige kans voor ons Dreuzels om de tovenaarswereld te laten zien dat de fantastische beesten in onze wereld niet voor die van hen onder hoeven te doen.” Amen!

Reageer op artikel:
Stephen Fry en de BBC onthullen bijzonder Harry Potter project
Sluiten