Alrik de Jong
Alrik de Jong | LinkedIn Nieuws 15 dec 2020

Harry en Meghan komen met podcasts voor Spotify

Terwijl miljoenen Netflix-kijkers in de ban zijn van The Crown, onthullen Harry en Meghan podcasts te gaan maken voor Spotify. Interessante move.

Prins Harry en Meghan tekenden eerder dit jaar al een deal bij Netflix om film- en televisie te produceren. De hertog en hertogin van Sussex hebben blijkbaar nog tijd over, want ze worden nu ook podcastmakers. Spotify maakte dinsdag bekend dat de twee podcasts gaan produceren en hosten. Dat schrijven verschillende Britse en Amerikaanse media.

Het gaat om een meerjarige samenwerking met Archewell Audio, een audio-productiebedrijf opgezet door de Sussexen als onderdeel van hun liefdadigheidsinstelling Archewell. In een statement vertellen Harry en Meghan over hun ambitie om podcasts te maken die verschillende perspectieven en stemmen laat horen.

Eerste podcast in december Spotify

“Een van de dingen waar mijn man en ik altijd over praten is onze passie om mensen te ontmoeten en hun verhalen te horen,” vertelt Meghan. “We vinden podcasts zo leuk omdat het ons er allemaal aan herinnert om even de tijd te nemen en echt te luisteren, om zonder afleiding met elkaar in contact te komen.”

Het koppel vind het naat eigen zeggen belangrijk om juist in de coronacrisis verbinding te creëren bij mensen. “Met de uitdagingen van 2020 is er nog nooit een belangrijker moment geweest om elkaars verhalen te horen. Dit herinnert ons er aan dat we allemaal verbonden zijn.” De eerste podcast op Spotify is een Holiday Special in december.

Het megacontract van Harry en Meghan bij Netflix

De deal met Netflix, ook een meerjarige, tekenden Harry en Meghan in september dit jaar. Het koppel houdt zich voor de streamingdienst bezig met de productie ven verschillende ‘hoopgevende’ films en series. Lees hier meer over de megadeal.

Check ook Wrapped 2020, waar je kunt zien welke muziek en podcasts je het meest geluisterd hebt op Spotify in 2020.

Reageer op artikel:
Harry en Meghan komen met podcasts voor Spotify
Sluiten