Pim Jansen
Pim Jansen Bikes 13 mei 2018

Deze bizarre Harley Davidson is met afstand de duurste motor ooit

Voor de één is het een droom om ooit in een Rolls Royce Wraith te kunnen cruisen, de ander zweert bij het ultieme gevoel van vrijheid door op twee wielen over de weg te scheuren. In dat laatste geval is het te hopen dat je over voldoende vermogen beschikt. De Harley Davidson ‘Blue Edition’ is namelijk niet alleen ongelofelijk mooi, het is gelijk ook de duurste Harley Davidson die ooit het levenslicht zag.

Customizen als kunst

Een motor kopen kan iedereen, een motor customizen op een manier dat het echt kunst wordt, is een vak apart. De Zwitserse horlogemaker Bucherer is een samenwerking aangegaan met Bündnerrbike om de meest exclusieve Harley te produceren. Dit is dan ook niet zomaar een monster op twee wielen, dit komt meer in de buurt van een waar geworden jongensdroom.

De Harley is niet alleen voorzien van een schitterend design, hij heeft ook een pittig prijskaartje gekregen. Voor het lieve sommetje van 1.79 miljoen dollar mag jij je de trotse eigenaar noemen van een, in alle opzichten, bijzondere Harley Davidson.

Harley Davidson met 360 diamanten

Het eerste dat opvalt is de iriserende blauwe tint, het resultaat van zes lagen gekleurde coating bovenop de originele metallic kleur. De tank is met 360 diamantjes de absolute blikvanger. Naast de diamanten is de tank ook voorzien van vergulde schroeven. Mocht dat nog niet genoeg bling bling zijn, de tank bevat ook een uniek Bucherer-uurwerk waarin elementen van een motor op de wijzerplaat zijn verwerkt.

2.500 manuren

De sieraden van Bucherer versieren ook de handgrepen en er is een 5,40-karaats diamant bevestigd in een gepantserde glazen koepel op de tank. Just in case. Het zal geen verrassing zijn dat nagenoeg elk detail met de hand is vervaardigd. In totaal zit er maar liefst 2.500 manuren in deze unieke versie. Uiteraard is 1.79 miljoen dollar veel geld, maar dan heb je natuurlijk wel een uniek scheurijzer onder je edele zitvlak. Dat alleen al is een unieke ervaring.

Meer zien van deze hele bijzondere Harley Davidson? Klik dan hier. Kijk je liever naar custom bikes die een beetje betaalbaar zijn? Neem dan hier even een kijkje.

Reageer op artikel:
Deze bizarre Harley Davidson is met afstand de duurste motor ooit
Sluiten