Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Films & Series 15 okt 2019
Leestijd: 3 minuten

Hardy vs. Holland: Wanneer gaan Spider-Man en Venom elkaar tegenkomen?

De afgelopen maanden werd er stevig onderhandeld over Spider-Man. De web slingerende superheld leek het slachtoffer te gaan worden van de voogdij oorlog tussen Disney en Sony. Uiteindelijk kwamen ze er samen uit. Peter Parker mag nog een weekje blijven logeren bij zijn Disney vriendjes, maar moet daarna toch echt thuiskomen. Dat voelt nu misschien als een stap terug, maar vergeet niet dat Spider-Man’s halfbroertje Venom met smart op hem staat te wachten.

Want dat is in het kort de afspraak. Tom Holland mag nog op z’n minst twee keer komen opdraven bij Disney. Eén keer om zijn persoonlijke trilogie rond te maken en daarnaast nog een groepsoptreden met de naar alle waarschijnlijkheid (voormalige) Avengers. Sony geeft zo de fans waar ze zo naar verlangen om vervolgens terug te halen wat van hen is, namelijk de Spider-Man rechten.

Spider-Man moet het nu laten zien naast Venom

De uitleenbeurt aan Disney heeft het karakter veel goeds gedaan. Tom Holland bleek de perfecte Peter Parker en volgens de meeste polls behoort de wegschietende buurtheld tot de top drie populairste Marvel helden. Als een soort voetballer werd hij verhuurd. Bij zijn nieuwe club (Disney) ontdekte Spider-Man zijn ideale positie op het veld, scoorde veelvuldig en groeide uit tot publiekslieveling.

Nu is zijn uitleenbeurt nog iets verlengd, maar een terugkeer is aanstaande. Zijn oorspronkelijke club (Sony) hoopt dat Spider-Man dan ook kan schitterende naast hun andere sterspeler: Venom. Hoewel de Venom film, die vorig jaar verscheen, met gemengde kritieken werd ontvangen, was de film een succes te noemen. Het eerste optreden van Tom Hardy als Eddie Brock leverde 850 miljoen dollar op en de groeipotentie was niet te ontkennen.

Tom Hardy vs. Tom Holland

De vernieuwde Venom was zeker niet perfect, maar de weg die werd ingeslagen was zeker hoopgevend. Omdat Spider-Man nog aan het keten was in de Marvel Studios moest Sony creatief zijn met hun anti-held. In de comics zijn Venom en Spider-Man nauw aan elkaar verbonden. In de oorspronkelijke verhaallijn begon de symbioot Venom bij Spider-Man en kwam pas later uit bij Eddie Brock. In de films zijn die rollen omgedraaid, maar een uiteindelijke ontmoeting lijkt onvermijdelijk.

Zo denkt de regisseur van de Venom-film uit 2018, Ruben Fleischer, er ook over. Volgens hem komt het alleen door de Marvel-Sony scheiding dat de twee elkaar nog niet hebben ontmoet. Zodra dat is opgelost, is de weg vrij om Venom en Spider-Man tegenover elkaar te zetten. Het is simpelweg onvermijdelijk. De twee versterken elkaar en veel fans kunnen dan ook niet wachten op Holland vs. Hardy. Vergeet de Cleganebowl, wij willen de Tombowl.

VENOM – Official Trailer (HD)

We Are #Venom. 10.5.18 One of Marvel’s most enigmatic, complex and badass characters comes to the big screen, starring Academy Award® nominated actor Tom Hardy as the lethal protector Venom.

Dat gaat gebeuren, maar wanneer? Een film die volledig draait om het tweetal lijkt voorlopig onwaarschijnlijk. Spider-Man moet eerst zijn werk afmaken bij Disney en dat gaat nog even duren. Volgens geruchten gaat een derde solo-film er niet komen voor 2021. Betekent dit dat we Tom Holland kunnen gaan afschrijven voor Venom 2 die volgend jaar gaat verschijnen? Zeker niet!

Spider-Man in Venom 2

Sony zou naar verluid met Disney hebben afgesproken dat Spider-man al eerder even om de hoek mag komen kijken. Zoals het er nu uitziet gaat Venom het in het tweede deel opnemen tegen symbioot Carnage (Woody Harrelson), om vervolgens in de after-credits scene kennis te maken met Tom Holland’s Spider-Man. Of het echt zo gaat lopen, ontdekken we volgend jaar. Venom 2 verschijnt namelijk ergens in 2020.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Screen Rant

Reageer op artikel:
Hardy vs. Holland: Wanneer gaan Spider-Man en Venom elkaar tegenkomen?
Sluiten