Frank Reinbergen
Frank Reinbergen Auto's & Motoren 17 okt 2019

Hardwareproblemen Tesla: modellen van voor 2018 vallen zomaar stil

Elke Tesla zit bomvol met ingewikkelde technologie. Zo vind je in het midden van het interieur een groot touchscreen waarmee bijna alles wordt bediend. Je kunt de laadstatus van je Tesla op je telefoon volgen en is het mogelijk spelletjes te spelen waarbij je stuur verandert in een controller. Voor Elon Musk is niks te gek en hij beschouwt een Tesla soms meer als een computer dan een auto. Al deze moderne software heeft alleen helaas een keerzijde. Sommige Tesla’s hebben last van softwareproblemen die grote gevolgen kunnen hebben voor Tesla bezitters.

Het probleem zit in de SSD-schijf die iedere Tesla bezit. Deze schijf houdt alles bij wat er softwarematig met de auto gebeurt. Deze schijf zit vol met informatie en de schijf is bijvoorbeeld voor software updates erg belangrijk. De SSD-schijf is vergelijkbaar met de SSD-schijf of harde schijf in je computer. Alle informatie wordt op deze schijf opgeslagen en dat maakt de schijf essentieel.

Hardwareproblemen bij Tesla

In deze schijf kunnen geheugenproblemen optreden als gevolg van overbelasting. Als de vele chips die in de schijf zitten te grote bestanden moeten behandelen kan het fout gaan. Mochten deze chips de softwareproblemen ondergaan dan is zijn de gevolgen groot. De Tesla stopt met werken en de schijf moet vervangen worden.

Tesla Model S interieur elektrische auto
Bron: Wheelsage/Porlamfer

Garantie

De softwareproblemen kunnen zich voordoen in alle Tesla’s van voor 2018. In deze modellen wordt nog een SSD-schijf gebruikt die berekend is op bestanden van ongeveer driehonderd megabyte. Dankzij grote technologische innovatie worden de bestanden steeds maar groter. Als bestanden groter dan één gigabyte zijn dan kan dat de kosten van de oudere schijven.

Reparatie

Het vervangen van de software kost een flinke 1600 euro. Gelukkig valt dit onder de garantie van Tesla. Heb je geen garantie meer en treden de softwareproblemen op? Dan ben je hier helaas zelf verantwoordelijk voor.

Geïnteresseerd in elektrische auto’s? Dan is dit artikel over de E-golf misschien wat voor jou.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

News.am

Reageer op artikel:
Hardwareproblemen Tesla: modellen van voor 2018 vallen zomaar stil
Sluiten