Redactie
Redactie Films & Series 1 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

5 inspirerende films en docu’s over hardlopen op Netflix

Nu het ‘s avonds langer licht blijft en ‘s ochtends vroeg de zon op gaat (voor de echte sportievelingen), is dit de perfecte tijd om te gaan hardlopen. Heb je nog wat motivatie nodig? Wij selecteerden vijf inspirerende films en documentaires op Netflix.

Race (Drama gebaseerd op waargebeurd verhaal, 2016)

Tijdens de Olympische Spelen in Berlijn in 1936 wil Adolf Hitler de superioriteit van het Arische ras beklemtonen. De Afro-Amerikaanse atleet Jesse Owens bewijst het tegendeel.

From Fat to Finish Line (Documentaire, 2015)

Deze documentaire draait om de strijd van twaalf mannen en vrouwen met overgewicht. Hun levens veranderen wanneer ze samen afspreken om 225 kilo te verliezen en een estafetteloop van meer dan 300 km te gaan rennen.

Gun runners (Documentaire, 2015)

In Gun Runners, proberen twee zwervende Keniaanse bandieten hun leven een andere wending te geven door hun wapens in te ruilen voor hardloopschoenen. De trailer, vind je hier.

Films over hardlopen op Netflix

100 Meters (Drama gebaseerd op waargebeurd verhaal, 2016)

Ramón krijgt te horen dat hij multiple sclerose heeft. Toch besluit hij om te gaan trainen voor een Ironman triatlon, met de hulp van zijn schoonvader.

The Barkley Marathons: The Race Eats Its Young (Documentaire, 2014)

Deze documentaire belicht de slopende wedstrijd die is ontstaan na een historische ontsnapping. Atleten die zich eraan wagen worden mentaal en fysiek getest in een marathon die maar weinig mensen kunnen uitlopen.

Check ook ons Netflix-dossier, voor al je film en serie updates!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 inspirerende films en docu’s over hardlopen op Netflix
Sluiten