Handige Android-tools die je kunt gebruiken tijdens je droomreis

Wat zijn de slimme hacks waardoor je smartphone en jij ideaal kunnen samenwerken tijdens het maken van je droomreis? YouTube-kanaal Android and You helpt je om je reis zo smooth mogelijk te laten verlopen. Hoe? Dat lees je hieronder.

Android biedt honderden mogelijkheden, de één nog handiger dan de ander. Tijdens het reizen komt een deel van die mogelijkheden bijzonder goed van pas. Wij hebben een aantal opties voor je geselecteerd die je reis per definitie gaan veraangenamen.

Weer-app Android: Hoe volg je het weer op vakantie?

We openen dit artikel niet voor niks met de weer-app, een positieve weersverwachting is immers het belangrijkste onderdeel van een succesvolle reis. Of je nou op zonvakantie gaat of meer een wintersporter bent: je kunt het weer op jouw vakantiebestemming eenvoudig volgen met de weer-app van Android. Voeg de app als widget toe aan je startscherm, zodat je hem altijd bij de hand hebt.

Google Trips

Google Trips is de ultieme app tijdens het reizen. Met deze app kun je makkelijk informatie over je reis opzoeken en opslaan. Zo zijn bijvoorbeeld tickets, hotelreserveringen, bezienswaardigheden en overige reisgegevens allemaal gebundeld. Bovendien kan je hier ook gegevens van eerder gemaakte reizen terugkijken.

Google spraakvertaler-app: Hoe kan je gesproken tekst vertalen?

Het buitenland brengt één (interessant) nadeel met zich mee: de taalbarrière. Met de technologie van vandaag hoeft dit niet langer een probleem te zijn. Zo kun je met een Samsung device makkelijk gesproken tekst vertalen, mocht je ooit in de problemen raken. Hoe dat werkt, check je in de onderstaande video.

Burstfotografie

De mooiste vakantiekiekjes schiet je meestal bij toeval. Burstfotografie helpt ‘het toeval’ een handje door heel snel een serie foto’s te schieten. Mocht een of andere durfal van een rots springen, dan heb je dankzij de burst-modus sowieso het beste plaatje van iedereen te pakken.

Foto’s bewerken

Om je foto’s als een pro te bewerken zul je met professionele tools aan de slag moeten, maar de filters in de camera-app van Android doen al wonderen voor jouw vers geschoten foto’s. Hoe je met filters aan de slag gaat, check je in de onderstaande video.

Foto’s maken tijdens het filmen: Hoe doe je dat?

Sta je na een flinke klim oog in oog met het paradijs, dan wil je dat natuurlijk maximaal vastleggen. Met deze functie is het bijzonder eenvoudig om foto’s te maken terwijl je een filmpje schiet. Twee vliegen in één klap.

Google offline navigatie: Hoe doe je dat?

Om te kunnen navigeren met Google Maps heb je toegang nodig tot het internet. Ook is het mogelijk om een gebied in Google Maps te downloaden, zodat je ‘m offline kan gebruiken – indien je bijvoorbeeld geen internet hebt in het buitenland. Dit kan door middel van Offline Google Maps. Een kind kan de was doen.

Toffe locaties bij jou in de buurt, hoe vind je die?

Het blijft vaak een helse klus, want waar in de buurt kun je lekkere koffie halen? En waar kun je vanavond tapas eten? Google Maps kan direct zien waar jij je bevindt, waardoor de app eenvoudig locaties kan aanraden die passen bij jouw smaak.

Op de hoogte blijven van alle (toekomstige) mogelijkheden van Android? Abonneer je op het Android and You-kanaal van Samsung door hier te klikken. 

In samenwerking met Samsung

Reageer op artikel:
Handige Android-tools die je kunt gebruiken tijdens je droomreis
Sluiten