Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 3 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Hamilton zorgt voor wereldwijde storing op Disney+

Er is meer populaire content dan The Mandalorian op Disney+. Dan hebben we het over de vandaag verschenen musical Hamilton, waar zoveel vraag naar is dat de servers het even niet aankonden, met een storing als gevolg.

Gebruikers van streamingdienst Disney+ maken op social media massaal melding van een storing. De streamingdienst lijkt voor abonnees niet meer bereikbaar te zijn. Naar alle waarschijnlijkheid komt dat door de grote vraag naar de film Hamilton die sinds vrijdagochtend 09.00 uur te streamen is.

Disney+ niet bereikbaar na storing door Hamilton

Disney was niet direct voor commentaar bereikbaar. Hamilton is een film over levensverhaal van founding father Alexander Hamilton. De immigrant was de eerste minister van Financiën van de Verenigde Staten en schreef mee aan de grondwet van het land.

Lin-Manuel Miranda, componist en schrijver, gebruikte rap en hiphop om zijn verhaal en de ontstaansgeschiedenis van Amerika te bewerken tot een musical. Alle hoofdrollen, dus ook die van founding fathers als George Washington, Thomas Jefferson en James Madison, worden in Hamilton gespeeld door acteurs van kleur.

Vervroegde première op de streamingdienst

De musical won een reeks aan awards en is sinds dag één constant uitverkocht, zowel op Broadway als in Londen. Aanvankelijk wilde Disney+ de filmregistratie in 2021 in de bioscopen uitbrengen. Maar nadat alle theaters waar Hamilton speelde voor onbepaalde hun deuren sloten vanwege het coronavirus, besloot de streamingdienst de musical vervroegd te lanceren. En daar bleek dus een enorme vraag naar.

hamilton, musical, storing, disney plus
(Afbeelding: Disney)

Alexander Hamilton werd geboren op het eiland Nevis, destijds een Britse kolonie in West-Indië. Zijn vader James liet het gezin in de steek en zijn moeder overleed in 1768. Alexander werd geadopteerd door een lokale koopman. Vervolgens viel hij op door een essay dat hij publiceerde in de Royal Danish-American Gazette, een gedetailleerd verslag van een orkaan die het eiland trof. Zijn essay maakte indruk op de lokale leiders die geld bij elkaar legden zodat hij in de Dertien koloniën kon studeren.

Het volledige verhaal wordt in de musical op prachtige wijze verteld. Yep, een absolute kijktip op Disney+

Check ook: Het hilarische ‘Deadpool The Musical 2’ is bijna net zo briljant als de films

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hamilton zorgt voor wereldwijde storing op Disney+
Sluiten