Hamilton niet blij met Netflix: concurrent van Max Verstappen gaat dwarsliggen

Dik een maand geleden werd er nog geroepen dat het gedaan was met de Formule 1. De Koningsklasse zou te saai zijn geworden en kijkers zouden massaal gaan afhaken. Dat bleek een gigantische misvatting. Ja, de race in Frankrijk was slaapverwekkend, maar de drie races die daarop volgden waren de moeite meer dan waard. Spektakel alom. Vooral afgelopen weekend in Duitsland. Max Verstappen was het beste in de regen en Netflix was erbij om dat vast te leggen. Tot groot ongenoegen van Lewis Hamilton.

Terwijl Max Verstappen op een nat Hockenheim naar de overwinning soleerde, worstelde Lewis Hamilton in het middenveld. De regerend kampioen kende een verschrikkelijke zondag waarin hij, onder toeziend oog van Netflix, meerdere malen van de baan raakte. Vooral de crash waarbij hij zijn voorvleugel verloor, zorgde voor paniek bij Mercedes. Normaal gesproken hebben de Duitsers alles perfect op de rit, maar dat was tijdens hun thuisrace niet het geval.

Lewis Hamilton wil niet meewerken

Paniek in de pitstraat zorgde ervoor dat de al verloren race van Lewis Hamilton nog pijnlijker werd. Voor Mercedes werd het du een weekend dat ze het liefste zo snel mogelijk vergeten, maar ze gaan er nog minstens één keer aan herinnerd worden. In Hockenheim was namelijk ook Netflix aanwezig. Ze kwamen speciaal voor Mercedes naar deze race. De Duitse renstal vierde hun 125-jarige jubileum in de racerij. Dat had een feestje moeten worden, maar het werd dus een nachtmerrie.

Dat belooft een prachtige aflevering te gaan worden van Netflix docu Formula: 1 Drive to Survive seizoen 2, maar wel eentje zonder Lewis Hamilton. Eén van de hoofdrolspelers van het drama in Duitsland wil namelijk niet in beeld komen. “Ik ga ook geen toestemming geven om de beelden vrij te geven waarin ik ziek te zien ben: Dikke kans dat ik dus überhaupt niet ben terug te zien!” Aldus de de nummer één in de WK-stand.

MAX VERSTAPPEN WINT BIZARRE RACE OP HOCKENHEIM | Samenvatting race Duitsland | Formule 1 2019

Alle hoogtepunten van de race op het circuit van Duitsland. Wie zijn er gecrasht, wie racete fenomenaal en welke coureurs eindigden uiteindelijk op het podium? ⇨ Abonneer je nu op het kanaal van Ziggo Sport voor meer F1 video’s http://bit.ly/2Q03IYg Naast Max Verstappen, komen ook Lewis Hamilton en Sebastian Vettel uiteraard weer in actie in 2019.

Terecht? Of slechte verliezer? Mercedes teambaas Toto Wolff heeft er in ieder geval minder problemen mee dat zijn team er afgelopen weekend niet best op stond. De Duitser probeerde het zelfs van de positieve kant te bekijken: “Ik denk dat we ze veel beter materiaal hebben gegeven dan we tijdens een normaal weekend hadden kunnen doen.”

Formule 1 op Netflix

Meer weten over seizoen 2 van de Netflix docu serie Formula 1: Drive to Survive? Klik dan hier.

GP Blog

Reageer op artikel:
Hamilton niet blij met Netflix: concurrent van Max Verstappen gaat dwarsliggen
Sluiten