Jan de Raab
Jan de Raab Media 20 apr 2019

Acteur uit grote Netflix titel pakt rol van Master Chief in de nieuwe Halo-serie

Showtime heeft een grote verrassing in petto voor de fans van de Halo-serie. Pablo Schreiber (Orange Is the New Black, First Man) die eerder een Emmy nominatie in de wacht sleepte, gaat namelijk Master Chief spelen in de komende tv-serie over video game Halo.

Showtime laat weten dat Schreiber “de meest geavanceerde krijger van de 26ste eeuw en de enige hoop op redding is voor een beschaving die tot het uiterste wordt gedreven. The Covenant, een alliantie van buitenaardse wezens, heeft als enige doel om de mensheid te vernietigen.”

Netflix acteur Pablo Schreiber als Master Chief

Naast Schreiber zal nieuwkomer Yerin Ha een ander personage in het Halo-universum spelen: Quan Ah. Zij is een sluwe en stoere zestienjarige, afkomstig van de Outer Colonies. Ze ontmoet Master Chief op een belangrijk moment voor de twee personages. De serie is het resultaat van een samenwerking tussen Showtime en wordt geproduceerd door Showtime, 343 Industries en Steven Spielbergs Amblin Television. De productie zal in de herfst beginnen in Hongarije.

Voor de serie zijn tien afleveringen besteld, waarbij Steven Spielberg de uitvoerend producent zal zijn. Gary Levine, de programmaleider van Showtime, erkende dat het moeilijk is om een acteur uit te nodigen voor de rol van een personage dat zijn gezicht nooit heeft getoond. Hij noemt het personage van Master Chief “een belangrijke vraag en een belangrijk onderdeel van de serie”. Showtime liet eerder weten dat de Halo-serie een “nieuw verhaal vertelt, maar dat we het canon respecteren”. Otto Bathurst die eerder werkte aan Black Mirror en Peaky Blinders, zal een behoorlijk aantal afleveringen regisseren.

Batrhurst vervangt Rupert Wyatt voor Halo serie

Omdat de planning het niet toeliet zal Bathurst, Rupert Wyatt vervangen. In een eerder stadium gaf Wyatt al zijn visie op het hele project. ‘Je moet omgaan met planeten buiten de Colony en Reach en zo veel verschillende landstijlen realiseren, net als plaatsen en culturen’. Dat gegeven maakt de serie extra interessant. Wat de fans zich alleen afvragen is natuurlijk hoe een menselijke kolonie zo ver kan evolueren. Welke culturen van de aarde zijn er heen gereisd of juist van Reach en daar de dominante cultuur geworden? Welke kleren dragen ze? Kortom, Halo wordt een serie om naar uit te kijken.

Ben je gek op series? Check dan hieronder onze Netflix podcast: Kijkvoer!

Complex

Reageer op artikel:
Acteur uit grote Netflix titel pakt rol van Master Chief in de nieuwe Halo-serie
Sluiten