Redactie
Redactie Life 26 oktober 2018

Halloween travel: 7 ‘horrorbestemmingen’ om naar toe te reizen

Hou jij van Halloween? Mooi. Wil je dit jaar echt eens goed aanpakken? Bezoek dan één van deze griezelplekken waarover Skyscanner ons tipte. Op deze spannende plekken is het pas écht goed spooky.

Londen, Engeland

De wijk Whitechapel in Londen was eind 19de eeuw het toneel het een reeks gruwelijke moorden. Seriemoordenaar Jack the Ripper had het voorzien op prostituees en besloop zijn slachtoffers in de donkere steegjes. De dader is nooit gepakt, maar er wordt nog steeds hevig gespeculeerd over deze beroemde moordzaak. Klinkt dat interessant? Tijdens je stedentrip Londen kun je aansluiten bij een speciale Jack the Ripper wandeltour. Je wordt na zonsondergang meegenomen naar de belangrijkste plekken in deze mysterieuze moordzaak en kan luisteren naar de levendige verhalen over ’s werelds beruchtste seriemoordenaar.

Enge reisbestemmingen halloween

De catacomben van Parijs, Frankrijk

In de stad van de liefde kun je afdalen in een ondergronds gangenstelsel vol skeletten. Deze catacomben van Parijs worden gevormd door kilometers lange tunnels die tot de nok zijn gevuld met menselijke resten. Vanwege de snelle bevolkingsgroei in de 18de eeuw raakten begraafplaatsen overvol en besloot men de beenderen op te slaan in de tunnels en ruimtes onder de stad. Tijdens een ondergrondse wandeling kun je een stuk van ongeveer 1,7 kilometer afleggen en alle duizenden schedels en botten van heel dichtbij bekijken.

Enge reisbestemmingen halloween

Kasteel Bran, Roemenië

Op het eerste gezicht is Kasteel Bran in Roemenië een sprookjesachtig plaatje, met spitse wachttorens en middeleeuwse binnenplaatsen. Volgens de legendes gaat het hier echter om het kasteel van Dracula, en dat maakt deze locatie een stuk spannender. Een daadwerkelijk verband tussen het boek en het kasteel is nooit aangetoond, maar dat hier in het verleden veel bloed werd vergoten is een feit. Een vroegere bewoner met de veelzeggende naam ‘Vlad Dracula’ stond erom bekend zijn vijanden te spietsen op palen…

Enge reisbestemmingen halloween

Poppeneiland, Mexico

Isla de las Muñecas is een spookachtig eiland nabij Mexico-Stad. Hier zijn honderden verminkte poppen in de bomen gehangen, waarbij ledematen zijn afgehakt en de ogen uitgestoken. Volgens de verhalen verdronk hier ooit een jong meisje, waarop de bewoner van het eiland besloot haar pop in een van de bomen te hangen. In de jaren die volgden kregen steeds meer aangespoelde poppen een plekje op het eiland. Het resultaat is een spookachtige verzameling van mishandelde barbies en lugubere kinderpoppen.

Enge reisbestemmingen halloween

Palermo, Sicilië

In de Siciliaanse stad Palermo sta je in De Catacombe dei Cappuccini, een ondergrondse crypte, tussen vol gemummificeerde lichamen van monniken en rijke Sicilianen. De overblijfselen zijn eeuwenoud en sommigen lichamen zijn zó goed geconserveerd dat het lijkt alsof ze gisteren zijn bijgezet. Foto’s maken is hier streng verboden, als je echt wilt griezelen moet je hier zijn.

Edinburgh, Schotland

In Schotland gonst het van de spookverhalen, en de stad Edinburgh is geen uitzondering. Het is niet gek dat het verhaal van Dr. Jeckyll en Mr. Hyde werd gebaseerd op het 18de eeuwse Edinburgh, want het stikt hier van de spookachtige plekken. Tijdens een zogenoemde Ghost Tour krijg je een rondleiding langs de meest angstaanjagende bezienswaardigheden van de stad. Zo bevindt zich onder het oude centrum een groot stelsel van duistere grotten en gangen, spookt het op het de begraafplaats en leer je tijdens de tour alles over de befaamde Mackenzie Poltergeist.

Enge reisbestemmingen halloween

Leap Castle, Ierland

Er is in het verleden flink wat bloed vergoten in het middeleeuwse Leap Castle in Ierland. Zo werd er ooit een priester afgeslacht in de kapel, die sindsdien ’The Bloody Chapel’ wordt genoemd. Volgens de verhalen doolt de geest van de priester nog steeds door het kasteel. De meest lugubere vondst werd overigens gedaan tijdens renovatiewerkzaamheden in 1922: in de kelder onder de kapel lagen honderden skeletten. De huidige eigenaar geeft je graag een rondleiding. Als je durft natuurlijk.

Enge reisbestemmingen halloween
Reageer op artikel:
Halloween travel: 7 ‘horrorbestemmingen’ om naar toe te reizen
Sluiten