‘Game of Thrones’-acteur Hafthor Björnsson doet het onmogelijke en schrijft geschiedenis

In de afgelopen drie jaar kwam Hafthor Björnsson iedere keer te kort tijdens de prestigieuze The World’s Strongest Man-uitdaging, maar in 2018 was het eindelijk raak. Na driemaal op rij tweede te zijn geworden, mocht de IJslander die we beter kennen als The Mountain uit Game of Thrones eindelijk op de hoogste trede van het ereschavot gaan staan.

Sterkste man ter wereld

In de Filipijnse hoofdstad Manila waren Hafthor Bjornsson en de Amerikaan Brian Shaw de grote favorieten. Zij namen het tegen elkaar op in de vorm van zes loodzware uitdagingen. Zo moesten ze een vrachtwagen wegslepen met hun blote handen en gigantische stenen op een sokkel tillen. The Mountain schreef de helft van de opdrachten op zijn naam en dat was voldoende om de eindoverwinning te pakken.

Met een eindscore van 51.5 punten liet hij de Pool Mateusz Kieliszkowski (45 punten), Brian Shaw (44 punten) en de overige zeven deelnemers achter zich. Het winnen van deze grote wedstrijd is een ongekende prestatie en een droom die uitkomt voor Hafthor Björnsson. Zeker omdat de deadlift koning en acteur met deze overwinning geschiedenis heeft geschreven.

Hafthor Björnsson schrijft geschiedenis

Eerder dit jaar won The Mountain ook al twee andere belangrijke wedstrijden in deze tak van sport, namelijk de Europe’s Strongest Man-uitdaging en de Arnold Strongman Classic. Nu hij ook de WSM heeft binnen geknokt, is hij de eerste man die er in is geslaagd om deze drie prijzen binnen één jaar te winnen. Een ongekende prestatie, zelfs voor sterkste man ter wereld.

Reageer op artikel:
‘Game of Thrones’-acteur Hafthor Björnsson doet het onmogelijke en schrijft geschiedenis
Sluiten