Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Sport 23 dec 2019

Vergeet Badr vs Rico! Hafthor ‘The Mountain’ Björnsson gaat de ring in

Wie is de sterkste man ooit? Stel die vraag en je zult de naam Hafthor Björnsson vaak terugkrijgen. Mede dankzij zijn rol in Game of Thrones is hij wereldberoemd, maar is hij echt de sterkste man ooit? Naast de IJslander heeft namelijk ook Eddie Hall recht op die titel. Tijd om dit duel eens een altijd te beslechten. Hoe? In de boksring.

Dat is een verrassende oplossing, want beide heren gebruiken hun spierkracht meestal om op een andere manier te imponeren. Vrachtwagens trekken, stenen verslepen, deadlifts met honderden kilo’s, etc. Hafthor Björnsson en Eddie Hall nemen het vaak genoeg tegen elkaar op, maar dan indirect. Ze zijn gewend om te winnen op punten en niet op een knock-out.

The Mountain gaat de ring in

Hoe is het dan toch tot dit duel gekomen? Nou, dat begon bij een vraag van een fan tijdens een Q&A op het YouTube kanaal van Eddie Hall. De krachtpatser uit Engeland werd gevraagd of hij in een gevecht zou winnen van Hafthor Björnsson. In eerste instantie ontweek hij een direct antwoord en sprak Hall vooral over de relatie tussen hem en The Mountain.

Ze zijn namelijk geen beste vrienden. Ze respecteren elkaar, schudden elkaars hand en groeten elkaar netjes, maar daar blijft het ook bij. In het verleden waren de twee minder vriendelijk tegen elkaar. Die tijd will Eddie Hall achter zich laten, maar in een bokswedstrijd zou hij Hafthor Björnsson niet sparen. “Als er een bokswedstrijd komt tussen ons, ga ik keihard trainen en sla ik in de ring zijn kop eraf.”

Hafthor Björnsson niet bang voor Eddie Hall

Duidelijke taal, en het duurde dan ook niet lang voordat Hafthor Björnsson lucht kreeg van wat Eddie Hall gezegd had. Hoe The Mountain regeerde? Lachend. De reus uit IJsland noemt de woorden van zijn concurrent “F*cking Hilarious.” Vervolgens legt hij uit waarom: “Denkt hij echt dat iemand van zijn formaat kans maakt tegen iemand zoals ik? Hoe groot is hij? 170 kilo en krap 2 meter? Ik ben 2 meter 10 en weeg 200 kilo. Wat wil hij doen dan?”

Op 17:16 zie je de reactie van Hafthor Björnsson:

Dat Hafthor Björnsson het weglacht betekent niet dat hij de uitdaging uit de weg gaat. Als Eddie Hall serieus is, durft The Mountain het wel aan. Maar dan wel pas in 2021. The Mountain geeft aan dat hij nu aan het trainen is voor de Arnold’s Classic en zich pas daarna wil gaan richten op een mogelijk gevecht. Hij heeft daar naar eigen zeggen ongeveer een jaar voor nodig en dat is vooral om te leren boksen.

Gevecht van de eeuw

Op dat punt heeft Eddie Hall namelijk een voorsprong. Eddie Hall houdt van boksen en is regelmatig in de ring te vinden om zijn conditie op peil te houden. Hij mag dan misschien kleiner en lichter zijn, gemakkelijk zal het zeker niet worden voor Hafthor Björnsson. Laten we daarom hopen dat beide heren achter hun woorden blijven staan, want op papier is dit natuurlijk een episch gevecht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

BroBible

Reageer op artikel:
Vergeet Badr vs Rico! Hafthor ‘The Mountain’ Björnsson gaat de ring in
Sluiten