Hafþór ‘The Mountain’ Björnsson heeft zijn deadlift record verbroken

We moeten nog wachten tot 2019, maar het achtste en laatste seizoen van Game of Thrones is in aantocht. Er wordt op dit moment keihard gewerkt aan de nu al epische ontknoping van de successerie. Alle helden keren nog één keer terug om de strijd aan te gaan met de Night King. Jon Snow, Daenerys, Tyrion en natuurlijk publiekslieveling Gregor ‘The Mountain’ Clegane.

De door Hafþór Björnsson gespeelde gigant is zeker geen hoofdkarakter, maar de momenten dat hij zijn gezicht liet zien, waren vaak episch. Neem alleen al het gevecht met Oberyn Martell. Zijn optredens zijn vaak kort maar krachtig en dat betekent dat hij meer dan genoeg tijd heeft voor zijn andere hobby: gewichtheffen. Hafþór Björnsson is namelijk niet alleen acteur, maar bovenal één van de sterkste mannen ter wereld.

Wat als jij zou eten als The Mountain?

Hafþór Björnsson: Sterkste man van Europa

De gespierde viking doet mee aan de meest extreme wedstrijden en weet meestal wel een plekje in de top drie te verdienen. In 2014, 2015 en 2017 won hij zelfs het prestigieuze Sterkste Man van Europa kampioenschap. De IJslander is een ongekend beest die niet van ophouden weet. Zo verbrak hij afgelopen week in een training zijn persoonlijke deadlift record.

In 2015 lifte hij op het wereldkampioenschap deadlift in Engeland 450 kilo. Daar heeft hij nu een schepje bovenop gedaan. De sterkste man van Europa plaatste bovenstaande video op Instagram waarin hij 455 kilo omhoog trekt alsof het niks is. Nou ja, niks. De krachtsinspanning is natuurlijk enorm, maar het gaat toch verrassend soepel.

Wereldrecord deadlift

Het verbeteren van zijn persoonlijk record is een ongekende prestatie, maar Hafþór Björnsson wil meer. Zijn doel is om in 2018 het wereldrecord te verbreken. Gemakkelijk gaat dat niet worden, want deze staat namelijk nog steeds op naam van Eddie Hall die in 2016 vijfhonderd kilo omhoog trok. Dat is dus nog 45 kilo meer dan The Mountain. Bizar.

Reageer op artikel:
Hafþór ‘The Mountain’ Björnsson heeft zijn deadlift record verbroken
Sluiten