Pim Jansen
Pim Jansen Gezondheid 19 okt 2021

Trainen als Haaland: het geheim van zijn krachtige lichaam

Erling Braut Haaland schiet op dit moment de records van Ronaldo en Messi uit de boeken. Of hij dat volhoudt is de vraag, aan zijn kracht zal het in ieder geval niet liggen. Ambieer je ook zo’n sterk lichaam, dan moet je simpelweg keihard trainen. Het geheim zit hem bij de 21-jarige spits uit Noorwegen in twee simpele oefeningen.

Ajax speelt vanavond in de Champions League tegen de Duitse club Borussia Dortmund. Correctie: de Amsterdammers nemen het op tegen v.v. Haaland. Tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen zag heel Nederland al dat de Noorse spits in zijn eentje een wedstrijd kan bepalen. Bij zijn club heeft hij ook nog eens goede spelers om zich heen. De Noorse beul is snel, vaardig, koelbloedig en vooral sterk.

Trainen als Erling Braut Haaland

Een exacte dagelijkse workout in de trainingshonken van Borussia Dortmund is niet bekend, maar bij de groten gaat het erom wat ze daarnaast doen. Zo traint Cristiano Ronaldo naast zijn werk voor club en land veel voor zichzelf. Om altijd maar weer beter en sterker te worden. Haaland doet hetzelfde.

De 1.94 meter lange spits van Borussia Dortmund heeft een beestachtig lichaam en doet er alles aan dat fit te houden. “Om je doel te bereiken moet je niet snel werken, maar hard werken”, zei Haaland vorig jaar tegen Stanislav Macek, die als coach van de Slowaakse U18 mocht meelopen tijdens een training.

300 push-ups en 1.000 sit-ups per dag

Naast de gangbare trainingen traint Haaland continu en extreem. “Hij verzekerde mij dat hij dagelijks 300 push-ups en 1.000 sit-ups doet”, aldus Macek vorig jaar in de Spaanse sportkrant AS. Daar kan Ajax-spits Sébastien Haller vast nog wat van leren.

Uiteraard zijn 300 push-ups en 1.000 sit-ups niet voor iedereen weggelegd en traint Haaland ook nog behoorlijk wat specifieke spiergroepen in het trainingshonk van Borussia Dortmund. Maar het geeft wel de kracht aan van trainen op eigen lichaamsgewicht. In dit artikel vind je een complete workout op lichaamsgewicht.

Rekken en strekken

Naast keihard trainen onderkent Erling Braut Haaland ook dat rekken en strekken belangrijk is voor zijn lichaam. Zouden wij ook doen als we een cursus kregen van Pamela Reif.

Ajax – Borussia Dortmund

Vanavond moeten de kleine maar gewiekste Ajax-verdedigers Lisandro Martinez en Jurriën Timber de beestachtige Haaland met zijn ijzersterke lichaam zien te temmen. De Champions League-wedstrijd wordt uitgezonden vanaf 20.55 uur op RTL7.

Reageer op artikel:
Trainen als Haaland: het geheim van zijn krachtige lichaam
Sluiten