Joris van Velzen
Joris van Velzen Kapsels & Baarden 1 mei 2014
Leestijd: 2 minuten

Haal het beste uit je kapper

Wat is het balen als je naar de kapper bent geweest en het resultaat is niet zoals je het wilde hebben. Het is net iets te kort of de zijkanten zijn nog net iets te lang. Hoe zorg je ervoor dat dit je niet meer gebeurt? Hieronder vind je de oplossing.

Blijf bij de klassiekers

Regel nummer 1, blijf bij de classics. Een gepersonaliseerd kapsel moet je niet van je standaard kapper verwachten. Zorg dat je voor een klassiek kapsel gaat dat je door middel van styling een goede twist kunt geven. Hier vind je een aantal klassiekers.

Op maat geknipt

Nadat je een klassieker hebt gekozen, ga dan voor een kleine aanpassing. Vraag om iets meer structuur of om een strakkere overloop: stem het ‘basiskapsel’ zo af dat het bij jou maximaal tot zijn recht komt.

Kin omhoog

Wanneer een man bij de kapper zit, mag hij een halfuur naar zichzelf kijken zonder ijdel genoemd te worden. Dus neem het ervan! Ook is deze positie een veel fijner werken voor de kapper, omdat hij op deze mannier meer interactie heeft met zijn klant.

Weet je nummer

Bij het opscheren van de zijkanten is het belangrijk dat je weet welk standje je nodig hebt. Nummer vier van de tondeuse laat je haar een halve centimeter lang, nummer drie 3/8 van een inch, nummer twee een kwart inch, nummer één 1/16e inch en tot slot nummer nul is kaal.

De foto

Beelden zeggen soms nog veel meer dan woorden. Neem daarom een foto mee van het kapsel dat jij graag wilt hebben. Dit kan geïnspireerd zijn op je favoriete acteur of een goed kapsel bij de haartrends van 2014.

Laat je vriendin thuis

De grootste ergernis van alle kappers is wanneer je vriendin zich ermee gaat bemoeien of een halfuur gaat staren. Dus wees je eigen man en laat haar gewoon lekker thuis.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Haal het beste uit je kapper
Sluiten