Pim Jansen
Pim Jansen Stuff 6 okt 2018

Haal alles uit Windows met deze ‘geheime’ toetscombinaties

Vind je werkgever nog steeds dat je veel productiever moet worden? Of typ je nog steeds met twee vingers?  Geen nood, je bent niet de enige die alle geheime toets combinaties van Windows nog moet ontdekken. Net als zovelen anderen denk je wellicht dat de “Win” -knop alleen maar bedoeld is om het “Start” -menu te openen. Er zit echter een wereld aan geborgen mogelijkheden verscholen onder je toetsenbord en wie zouden wij zijn om al die praktische informatie voor ons te houden.

De onderstaande lijst met 15 toets combinaties laat je zien hoe je weer heer en meester wordt binnen Windows en binnen de kortste keren ben je het begrip ‘keyboard hero’ aan het herdefiniëren.

Alle mogelijke combinaties op een rij

 1. ALT + Backspace

Heb je per ongeluk een stuk tekst verwijderd? Met de toets combinatie ‘ALT + Backspace’ is dit probleem zo weer verholpen. Werkt dat op jouw pc of laptop niet naar wens, gebruik dan ‘Ctrl + Z’.

 1. CTRL + ALT + TAB

Met deze combinatie kun je zien welke vensters momenteel geopend zijn en tussen deze vensters navigeren.

 1. ALT + F4

Deze toets combinatie is bedoeld om een ​​venster of een programma te sluiten.

 1. F2

Met F2 kunt u bestanden en / of mappen hernoemen.

 1. CTRL + SHIFT + T

Deze opent het meest recent gesloten tabblad opnieuw.

 1. Windows + L

Deze combinatie gebruik je als het tijd is voor koffie. Je wordt dan direct uitgelogd..

 1. CTRL + SHIFT + N

Wil je een nieuwe map aanmaken? Er is niets makkelijker, druk gewoon op CTRL + SHIFT + N en de nieuwe map wordt aangemaakt.

 1. CTRL + SHIFT + N

Gebruik je liever Google Chrome dan zorgt deze toets combinatie niet voor het aanmaken van een nieuwe map, maar opent zich een nieuw browservenster.

 1. CTRL + T

Deze combinatie opent een nieuw tabblad in elke browser.

 1. CTRL + ALT + DEL

Met deze toets combinatie wordt het scherm voor de taakbeheerder of het beveiligingscentrum geopend. Dit is afhankelijk van de Windows-versie. In Windows 10 is het in ieder geval de combinatie die je laat kiezen om de pc af te sluiten of de taakmanager te openen.

 1. CTRL + SHIFT + ESC

Hiermee open je de taakbeheerder.

 1. CTRL + Esc

Deze toetsen leiden je naar het Direct Start Menu.

 1. Windows + TAB

Hiermee kun je alle geopende vensters op de computer bekijken. Veel beter dan de combinatie van alt + tab voor Windows 7.

 1. ALT + TAB

Hiermee kun je tussen de verschillende browservensters schakelen.

 1. Ctrl + Shift + I

Dit is de combinatie die je gebruikt als je de structuur van een website wilt bekijken. De kans dat je die bij normaal gebruik nodig hebt is minimaal. Ben je echter webdesigner of programmeur dan zul je deze toets combinatie ongetwijfeld vaak gebruiken.

Reageer op artikel:
Haal alles uit Windows met deze ‘geheime’ toetscombinaties
Sluiten