Goed nieuws voor horror-fans! Guillermo del Toro krijgt een bijzondere serie op Netflix

Horror is er in vele verschillende soorten en maten. In de één gaat een seriemoordenaar creatief te werk, in de ander maakt een geest iemand het leven zuur en in weer een ander zijn het monsters die achter een weerloze dame aanzitten. Allemaal vrij standaard, maar daarnaast heb je ook nog het werk van de absolute grootmeester: Guillermo del Toro.

In een wereld waar iedere week nieuwe films verschijnen is het lastig om origineel te blijven. Toch slaagt Guillermo del Toro hier bijna altijd in. Zijn films zijn uniek en vaak behoorlijk duister. The Shape of Water, Pan’s Labyrinth, El espinazo del diablo en ga zo maar door. De in Mexico geboren acteur heeft een ongekend gevoel voor duistere verhalen en het talent om dit op een bijzondere manier op het witte doek te toveren.

Horror van het hoogste niveau

Voor liefhebbers van zijn donkere films is er nu goed nieuws, want Guillermo del Toro komt naar Netflix. De regisseur en schrijver krijgt een volledig eigen anthology serie genaamd Guillermo del Toro Presents 10 After Midnight. Voor wie het niet weet: een anthology serie is een serie waarbij iedere aflevering een op zichzelf staand verhaal is. Deze benadering wordt bijvoorbeeld ook gebruikt door het briljante Black Mirror.

Guillermo del Toro gaat een aantal afleveringen zelf schrijven en regisseren. Voor de overige afleveringen selecteert de grootmeester een aantal andere bekende horrorschrijvers. Zo kunnen we ook een aflevering verwachten van J. Miles Dale met wie Guillermo del Toro samenwerkte voor The Shape of Water. Met deze film haalden ze samen vier Oscars op, waaronder die voor Best Picture en Best director. Dat voorspelt dus veel goeds voor deze nieuwe serie.

Guillermo del Toro op Netflix

Wanneer Guillermo del Toro Presents 10 After Midnight op Netflix gaat komen, is nog niet bekend gemaakt. De verwachting is dat dit ergens in 2019 gaat gebeuren.

Reageer op artikel:
Goed nieuws voor horror-fans! Guillermo del Toro krijgt een bijzondere serie op Netflix
Sluiten