Redactie
Redactie accessories 9 mrt 2016

Guess, Alpina, Baume & Mercier en Parmigiani

Wat gebeurt er zoals in horlogeland? Welke releases zijn er en welke modellen moet je kennen of zijn het waard om voor te sparen? Een overzicht van de tofste horloges van deze week.

Guess Sky Blue collectie

Omdat wij ons terdege realiseren dat we deze rubriek niet kunnen vullen met louter horloges van duizenden euro’s, trappen we deze week af met de nieuwe Sky Blue collectie van Guess. Guess is van origine een denimmerk en dat laten zij terugkomen in deze horloges die opvallen door blauwe accenten. In combinatie met zijn forse kast zorgt dit voor een stoer en sportief horloge dat je prima casual kunt dragen. De dress watch is verkrijgbaar voor 189 euro en de diver voor 249 euro.

Alpina Full Black Alpiner 4 Manufacture Flyback Chronograaf

Een behoorlijke mond vol, dit nieuwe model van Alpina. Maar zeker eentje die wat extra aandacht verdient, want deze flyback chronograaf (waarbij de dials bij een reset niet doordraaien naar nulstand maar snel terugschieten) is namelijk uitgerust met een in eigen huis ontwikkeld kaliber, de AL-760. De stoere, volledig zwarte chronograaf is leverbaar voor 4495 euro.

Baume & Mercier Copeland Shelby Cobra

Baume & Mercier en de Amerikaanse sportwagenfabrikant Shelby hebben een partnerschap dat zich zo nu en dan uit in gelimiteerde editie horloges van B&M. De nieuwste vrucht van deze samenwerking draagt de naam Copeland Shelby Cobra, een horloge dat een hommage brengt aan de Shelby Cobra CSX2128 die in 1963 de 12 uur van Sebring won. Deze fraaie Copeland is direct herkenbaar aan de contrasterende dials die gebaseerd zijn op het instrumentenpaneel van de Cobra. Voor wie echt een blikvanger wenst, is er de uitvoering met gele band. Binnenin de 44 millimeter grote kast schuilt een automatisch uurwerk van Valjoux. Het horloge is beschikbaar vanaf 4100 euro.

Parmigiani Tonda Chronor Anniversaire

Haute horlogerieliefhebbers opgelet. Voor de echte fijnproevers lanceert Parmigiani de Tonda Chronor Anniversaire. Het is de eerste geïntegreerde chronograaf (in tegenstelling tot een modulaire chronograaf staat het chronograafgedeelte los van het uurwerk) van Parmigiani. Het horloge is voorzien van een split second functie en large date. Het uurwerk is bovendien uitgevoerd in goud, want geheel in Parmigiani-traditie moet het horloge ook van binnen fraai ogen. Er zijn vier modellen met een kast van wit- of roségoud en een wijzerplaat (met emaille coating) in wit of Royal Blue. Natuurlijk komt dit spektakelstuk ook met een spectaculaire prijs: reken op ongeveer 125.000 euro.

[FB_AANJAGER]

Reageer op artikel:
Guess, Alpina, Baume & Mercier en Parmigiani
Sluiten