Alrik de Jong
Alrik de Jong | LinkedIn Style 22 dec 2020

Gucci en The North Face droppen outdoor-collab in jaren 70-stijl

Gucci en The North Face hebben hun krachten gebundeld voor een een heerlijke collab met outdoorkleding en kampeermateriaal in jaren 70-stijl. Naar buiten gaan heeft er nog nooit zo goed uitgezien.

Outdoormerken zijn de laatste jaren razend populair geworden. Eerst The North Face en Fjällräven, later Patagonia en inmiddels zie je het outdoorstijltje ook bij andere modemerken terug.

Gucci x The North Face

Het is de eerste keer dat de Italiaanse modeontwerper Alessandro Michele, sinds 2015 creatief directeur bij Gucci, in zijn ambstermijn samenwerkt met een ander merk.

gucci, the north face, muts, collab

Michele begon naar eigen zeggen met het samenvoegen van de merklogo’s van Gucci en The North Face. Daarbij zit de kunst hem in de eenvoud. Alleen vanwege het nieuwe logo zou je al een item willen hebben, zoals de muts of het witte T-shirt. Maar de hele collectie is geniaal.

Jaren 70-patronen op pufferjassen en backpacks

Centraal in de Gucci x The North Face-collab staan jaren 70-patronen, die terugkomen op pufferjassen, rugtassen, jurken en bodywarmers. Ook zijn er genoeg effen items, zoals de bruine puffer en het groene waterdichte jack. Dan zijn er ook nog t-shirts, sokken, overhemden en andere attributen.

Gucci en The North Face, buirne puffer
Gucci en The North Face, buirne puffer
Gucci en The North Face, buirne puffer

Verder heeft Gucci aan een kampeertrip gedacht. Zo vind je wandelschoenen terug in de collab, maar ook attributen als slaapzakken en tenten. De campagnebeelden zijn geschoten in de Italiaanse Alpen. Vanaf 29 december is de collectie verkrijgbaar in China. Daarnaast kun je een geselecteerd aantal items bestellen via de website van Gucci.

wandelschoenen, gucci, the north face

Gucci werkt sowieso aan een wat ruiger imago in 2020. Voor de collab-collectie met The North Face lanceerde het Italiaanse modehuis al een campagne met rocker Iggy Pop en de rappers A$AP Rocky en Tyler The Creator. Bekijk die campagne hier. Doen, want Iggy Pop in Gucci zorgt voor een goed humeur, dat verzekeren we je.

👖 Check ook: Wrangler x Stranger Things is dé collaboration voor Netflix-nerds en metalheads

Reageer op artikel:
Gucci en The North Face droppen outdoor-collab in jaren 70-stijl
Sluiten