Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Films & Series 31 jul 2018
Leestijd: 3 minuten

‘Guardians of the Galaxy’-cast neemt het op voor regisseur James Gunn

Liefhebbers van superheldenfilms zijn de afgelopen jaren op hun wenken bediend. Marvel komt met de ene na de andere klapper en het einde is nog niet in zicht. Later dit jaar krijgen we nog een Spider-Man film en voor volgend jaar staan Captain Marvel en Avengers 4 klaar. De echte fans kijken nog verder vooruit naar 2020, want dan verschijnt Guardians of the Galaxy Vol. 3. Helaas heeft die film wel een flinke tik gekregen door het ontslag van James Gunn.

Een week geleden maakte Disney bekend dat James Gunn niet langer op de loonlijst zal staan. Een klap in het gezicht van de fans, want deze man heeft twee van de betere Marvel-films tot zo ver op zijn naam staan. Gunn was zowel regisseur als één van de schrijvers van beide Guardians of the Galaxy delen. Zijn inbreng heeft zeker bijgedragen aan het succes van de films.

Oude Twitterberichten James Gunn

De reden waarom hij ontslagen is, zorgt voor nogal wat discussie. In het verleden heeft James Gunn meerdere malen onhandige uitspraken gedaan op Twitter. Zo maakte hij grappen over pedofilie en verkrachting. James Gunn noemt zichzelf iemand die graag het randje opzoekt en mensen wil uitdagen. Dit vertelde James Gunn in zijn verklaring waarin hij ook begrip toonde voor de keuze van Disney om hem te ontslaan.

In de afgelopen week werd er veel gesproken over de beslissing van Disney. Velen zijn het er namelijk niet mee eens. De desbetreffende tweets zijn inmiddels jaren oud. Waarom moet hij daar nu opeens voor ontslagen worden? Dat is de vraag die veel mensen bezighoudt, waaronder ook de cast van Guardians of the Galaxy.

Reactie van de Guardians of the Galaxy cast

Via Instagram brachten Chris Pratt (Peter Quill/Star-Lord), Zoë Saldana (Gamora), Dave Bautista (Drax), Karen Gillan (Nebula), Bradley Cooper (Rocket), Pom Klementieff (Mantis), Michael Rooker (Yondu) en Sean Gunn (Kraglin) een statement naar buiten.

Zoals te lezen valt, staan de acteurs achter de regisseur met wie ze al twee keer eerder samenwerkten. “We waren allemaal in shock door zijn plotselinge ontslag en hebben expres tien dagen gewacht met reageren zodat we konden nadenken, bidden, luisteren en discussiëren,” aldus de cast van Guardians of the Galaxy.

Wat nu?

Veel mensen hebben nog stille hoop dat James Gunn gaat terugkeren op de set, maar de kans lijkt nihil. Disney noemde de beledigende houding en uitspraken van James Gunn onverdedigbaar. “Deze stroken niet met de waarden van onze studio en daarom hebben we onze zakelijke relatie met hem verbroken.” is wat Disney er over te zeggen had. Of deze beslissing invloed gaat hebben op het eindresultaat gaan we ontdekken in 2020. Ergens dat jaar gaat het derde deel verschijnen. Wie de vervanger gaat worden van James Gunn is nog onbekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reddit

Reageer op artikel:
‘Guardians of the Galaxy’-cast neemt het op voor regisseur James Gunn
Sluiten