Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Game 9 jan 2020

Pure nostalgie: GTA Vice City Remastered ziet er fantastisch uit

Het is alweer meer dan zes jaar geleden dat Grand Theft Auto V uit kwam. De eerste leaks rondom een ambitieuze opvolger doen al de ronde, maar in de tussentijd kun je op een flinke dosis nostalgie rekenen. GTA Vice City is terug.

GTA Vice City is terug

GTA V werd geprezen om zijn enorme wereld en spectaculaire verhaallijn, en is nog altijd springlevend door de lucratieve online modus. De wereld van Los Santos is schitterend, maar de meeste fans verlangen nog steeds terug naar de wereld van GTA Vice City. Volgens geruchten gaat GTA VI terugkeren naar die stad, maar die game laat nog lang op zich wachten…

Een team modders heeft na vier jaar werk de ultieme oplossing voor je klaar staan. Maak kennis met Vice Cry: Remastered, een slim gekozen naam waarmee men claims wilt voorkomen. Voor de trouwe GTA fan is het echter meteen duidelijk waarmee we hier te maken hebben: een ambitieuze remaster van Vice City!

Mod voor GTA 5

Achttien jaar na de originele release kun je terugkeren naar de levendige gamewereld van het origineel, in al zijn neon glorie. Technisch gezien gaat het niet om een remaster, maar eerder een remake, in de vorm van een mod voor GTA V. De stad uit Vice City is compleet nagebouwd in versie 1.0, van de gebouwen en auto’s tot werkende verkeerslichten.

Het project heeft een score van 4.6/5 op de grootste site voor GTA 5 mods. Fans prijzen de enorme dosis nostalgie die de mod met zich meebrengt. Het rondrijden in de stad waar je vroeger vele uren hebt rondgebracht, maar dan met moderne graphics, is zeker de moeite waard.

Moeite ja, want naar verluidt is het wel lastig om de mod te installeren. Gelukkig zijn er genoeg guides te vinden. Ondertussen kijken wij verlekkerd mee dankzij de berg aan gameplay-video’s die op YouTube zijn verschenen:

Reageer op artikel:
Pure nostalgie: GTA Vice City Remastered ziet er fantastisch uit
Sluiten