Thomas Aalderink
Thomas Aalderink | LinkedIn Game 17 juli 2020

GTA: San Andreas remake met verbeterde graphics ziet er fantastisch uit

Je favoriete Grand Theft Auto Game kiezen is een nagenoeg onmogelijk opgave. Vice City had een briljante setting, deel drie was baanbrekend en het vijfde deel gaf ons eindelijk de langverwachte échte multiplayer. Allemaal zijn ze geweldig, maar voor voor velen van ons staat San Andreas toch net bovenaan. Tijd voor een remake.

Het is alweer bijna zestien jaar geleden dat Grand Theft Auto: San Andreas op de PlayStation 2 verscheen. Een tijd waarin je leven waarschijnlijk nog zorgeloos was. Naar school gaan, beetje huiswerk maken en daarnaast heel veel gamen. Grote kans dat ook Grand Theft Auto: San Andreas vastgeroest zat in je PS2. Heerlijk.

Zo mooi was Grand Theft Auto: San Andreas nog nooit

Terug gaan naar die tijd is, hoe graag je dat ook zou willen, helaas onmogelijk. Gelukkig kun je om dat gevoel terug te krijgen Grand Theft Auto: San Andreas nog steeds spelen. Helaas heeft ook voor deze game de tijd niet stilgestaan. De graphics zijn de laatste jaren zo sterk verbeterd dat het spelen van deze game nu wel heel verouderd aanvoelt.

We hopen daarom nog steeds vurig op een remake. Hoe dat er ongeveer uit zou gaan zien, weten we gelukkig al wel. Santiago Ibarra, Fabian Álvarez en Juan David Góngora, die zichzelf ArcadiaSquad noemen, hebben Grand Theft Auto: San Andreas namelijk nieuwe leven ingeblazen. Volgens hun Patreon is dat namelijk wat ze doen: oude Rockstar games weer onder de aandacht brengen door de graphics flink op te poetsen. Zoals je hieronder kunt zien, is dat uitstekend gelukt.

ArcadiaSquad heeft hiervoor gebruik gemaakt van de welbekende Unreal Engine 4. Tot in detail hebben ze de wereld nagebouwd en het resultaat is schitterend. Vooral de lichteffecten zijn bijzonder indrukwekkend. Waarschijnlijk kun je niet wachten om in deze opgepoetste versie van Grand Theft Auto: San Andreas te duiken. Helaas hebben we dan slecht nieuws. Tot nu toe moeten we het doen met alleen deze trailer.

GTA Vice City in een nieuw jasje

Toch is er hoop, want de drie heren lijken te hinten naar een speelbare versie. Helaas is de stap van een trailer naar een werkende versie behoorlijk groot. Wil je op de hoogte blijven, dan kan dat via dit YouTube kanaal. Begin je vingers zo erg te jeuken en wil je nu een toffe GTA remake spelen? Check dan snel deze prachtige remastered en speelbare versie van GTA: Vice City.

Reageer op artikel:
GTA: San Andreas remake met verbeterde graphics ziet er fantastisch uit
Sluiten