Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Game 18 aug 2020

Stiekeme update en tweets wijzen op locatie GTA 6

Onlangs werd duidelijk dat fans voorlopig nog niet op een grote onthulling van Grand Theft Auto 6 hoeven te rekenen. Wel laat Rockstar Games weten dat er aan een nieuwe GTA gewerkt wordt.

Ondertussen speurt men het internet af naar meer clues. Welke kant gaat de opvolger van GTA 5 op? Er werken zoveel mensen aan een game als Grand Theft Auto dat er altijd wel wat informatie lekt.

GTA 6 domeinnamen

Zoals pas nog, toen een stemacteur iets te enthousiast zijn LinkedIn-pagina had geüpdatet. Verder speculeert men ondertussen al jaren dat we in GTA 6 terug gaan naar de kleurrijke neon-wereld van Vice City.

Het lijkt er steeds sterker op dat het niet bij speculatie blijft. Afgelopen week heeft Take-Two Interactive namelijk stilletjes twee domeinnamen bijgewerkt. Dat is het moederbedrijf van GTA-ontwikkelaar Rockstar Games.

Dan hebben we het over de domeinnamen ‘gtavi.com’ en ‘gtavicecityonline.com’. Nu bestaat er natuurlijk al een GTA: Vice City, en uitgevers registreren vaak vele domeinnamen. Puur om ze te blokkeren, zodat niet grappenmakers of concurrenten ze kunnen kapen. Het hoeft dus niet iets te betekenen dat die twee domeinnamen zijn geüpdatet.

Muziek wordt al geregeld

Samen met de eerdere geruchten ontstaat er echter een steeds concreter plaatje. Sterker nog, er is meer aan de hand.

Eerder deze maand had electro-producent Vector Hold namelijk bijzonder nieuws te melden op Twitter. De grote naam in 80’s-muziek liet namelijk weten dat hij en andere synthwave-artiesten gecontacteerd zijn door de juridische afdeling van Rockstar Games. De reden? De GTA-ontwikkelaar was nummers aan het clearen voor Grand Theft Auto 6. Oftewel, nummers worden geregeld voor de soundtrack van de game.

GTA 6 Rockstar Games
Vector Hold (Bron: Twitter)

Terugkeer naar Vice City

Hold verwijderde vervolgens snel zijn tweets, maar gelukkig hebben we het bovenstaande screenshot nog. Synthwave, 80’s: dat kan niet anders dan een terugkeer naar Vice City betekenen!

Tot slot bevestigde een leaker die ook verschillende GTA Online-updates wist te voorspellen onlangs al de locatie en het tijdperk waarin de opvolger van GTA 5 zich gaat afspelen. Hij wist tevens al van te voren te melden dat GTA V naar de PS5 en Xbox Series X zou komen.

Hoeveel hints heb je nog nodig? Nou, eentje nog maar: een officiële bevestiging van Rockstar Games zelf! Hopelijk komt er snel officieel nieuws…

r/gamingleaks

Reageer op artikel:
Stiekeme update en tweets wijzen op locatie GTA 6
Sluiten