Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Game 25 sep 2020

GTA 6: CEO moederbedrijf Rockstar Games geeft update

Fans wachten al jaren gretig op een aankondiging van GTA 6. Een game die er onvermijdelijk aan komt, maar voor de meeste gamers duurt het net iets te lang.

Elk grote gaming-event gaat de speculatie door het dak, en onder elke post van ontwikkelaar Rockstar Games vragen duizenden reacties om de opvolger van Grand Theft Auto IV.

Waar blijft GTA 6?

Tot de grote ergernis van Shawn Fonteno, de stemacteur achter Franklin, het hoofdpersonage van GTA 5. Een game die overigens ook gewoon naar de PS5 en Xbox Series X komt. Daarmee is het spel beschikbaar op maar liefst drie generaties aan consoles.

Het is ondertussen zeven jaar geleden dat GTA 5 uitkwam. Elk kleine nieuwtje is voor de fans dus al reden tot feest, en ook deze week is het weer raak.

Dit keer niet dankzij vage bronnen of onbetrouwbare geruchten, maar opmerkingen van de CEO van Take-Two Interactive, het moederbedrijf van GTA-ontwikkelaar Rockstar Games.

Motion capture weer van start

Hij heeft onlangs tijdens een online-conferentie van zakenbank Goldman Sachs laten weten dat de motion capture business weer volledig is opgestart. Volgens de CEO heeft de productie een tijdje stil gelegen door de huidige pandemie, maar dat iedereen nu veilig vanuit huis verder kan werken, zonder dat het eindproduct aan kwaliteit in moet boeten.

Flinke korrel zout

Nu zijn er twee grote redenen om die reacties met een flinke korrel zout te nemen. Ten eerste gaat het om een besloten event, dus we moeten er maar op vertrouwen dat ze kloppen. Ten tweede noemt hij nergens letterlijk GTA 6. Take-Two houdt zich met meer games bezig, zoals Red Dead Redemption 2.

Het zou ook om de vermeende remake van de originele Red Dead kunnen gaan, of een andere game die simpelweg nog niet is aangekondigd. Iedereen koppelt deze quotes direct aan GTA 6, en waarschijnlijk klopt dat nog ook. Maar zeker is het niet.

We weten bijna niks

Dat er achter de schermen druk aan GTA 6 gewerkt wordt is evident. De grote vraag is hoe lang dat nog gaat duren. De stemacteur van Franklin benadrukte pas nog op Instagram dat het alleen al vier jaar duurde om alle scènes uit GTA 5 op te nemen.

Dat men weer begonnen is met motion capture is dus top, maar zegt eigenlijk vrij weinig. Waar men in dat ellenlange traject zit blijft een groot mysterie. Oftewel, we weten eigenlijk nog steeds niks. De verwachting blijft een onthulling ergens in 2021, en een release eind 2022 of 2023.

Gelukkig hebben we nog deze remaster van Vice City om naar terug te keren in de tussentijd.

Reageer op artikel:
GTA 6: CEO moederbedrijf Rockstar Games geeft update
Sluiten