Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Game 19 mei 2020

Fans zijn er zeker van: releasedatum GTA 6 zit al verstopt in GTA 5

Nu we allemaal gratis GTA 5 kunnen spelen duiken er interessante dingen op. We lezen al maanden geruchten over GTA 6, de opvolger van Grand Theft Auto V. Het nieuws wordt al steeds concreter, met zelfs een stemacteur die een rol per ongeluk heeft verklapt.

Een aspect blijft een groot mysterie: wanneer komt het nieuwe spel van Rockstar Games uit? Afhankelijk van wie je gelooft is GTA 6 bijna af, nog maar net in ontwikkeling of had de game al vorige maand in de schappen moeten liggen.

GTA 6 release verstopt in GTA 5?

Wellicht ligt het daadwerkelijke antwoord al jaren pal onder onze neus. Ja, in GTA 5 zelf. Wanneer je rondstruint in Los Santos International Airport, dan kom je vanzelf drie deuren tegen met daarop de volgende getallen: ‘2013’,’2014′ en ‘2021’.

Dat kunnen bijna niet willekeurige getallen zijn. 2013 en 2014 zijn namelijk de jaren waarin GTA 5 respectievelijk op de vorige en huidige generatie consoles uitkwam. De implicatie lijkt helder: GTA 6 staat op de planning voor 2021.

GTA 6 release
(Afbeelding: VX97 via Imgur)
GTA 6 release
(Afbeelding: VX97 via Imgur)

Significant

Wat die getallen zo significant maakt is het feit dat je nergens in de luchthaven andere deuren met relevante jaartallen kunt vinden. Dit zijn de enige drie deuren met een dergelijk jaartal, en dan zijn ze nog zo opvallend relevant ook voor de gamefranchise.

Dat kan bijna geen toeval zijn toch?

Verandering

Dat lijkt van niet nee, maar aan de andere kant zou je de conclusie van fans ook vergezocht kunnen noemen. Die deuren zitten al zeven jaar in de games. Plande Rockstar Games toen al zo onder onze neus de release van zijn volgende Grand Theft Auto? Sindsdien kan er qua ontwikkeling en timing een hoop veranderd zijn.

Stel dus dat het geen stunt is van een geniepige ontwikkelaar of designer binnen Rockstar, stel dat het echt een bewuste zet is van de studio, dan alsnog zou het zomaar kunnen dat de planning door de jaren heen volkomen is veranderd.

Perfecte timing en korrel zout

Nu de Xbox Series X en de PS5 op de planning staan voor de komende feestdagen zou de timing van 2021 echter perfect zijn. Voorlopig blijft het helaas simpelweg nog steeds een kwestie van afwachten. Tot we meer weten blijft gelden: neem al dit soort nieuws met een enorme korrel zout.

Check in de tussentijd ook dit vette project: GTA Vice City Remastered ziet er fantastisch uit

Twitter

Reageer op artikel:
Fans zijn er zeker van: releasedatum GTA 6 zit al verstopt in GTA 5
Sluiten