Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Game 20 mei 2020

‘GTA 6 anders aangepakt na feedback op Red Dead Redemption 2’

Het is weer tijd om een zoutvaatje erbij te pakken, want de geruchtenmolen rondom GTA 6 draait op volle toeren. Waar we eerder deze week nog de vermeende releasedatum van de opvolger van GTA 5 spotten, is het nu opnieuw raak. Althans, dat beweert een anonieme leaker.

Dat is het lastige met anonieme bronnen. Ze hebben geen reputatie, je kunt ze niet controleren: het enige wat je hebt is de informatie die ze lekken. We kunnen enkel inhoudelijk checken of wat diegene beweert geloofwaardig is. Soms worden er zulke enorme beloftes voor GTA 6 gelekt, dat je al meteen doorhebt dat het pure fantasie van fans is.

Red Dead Redemption 2

Een nieuwe anonieme leaker op Reddit bevestigt een aantal eerdere geruchten en deelt meer interessant nieuws. Zo lijkt het er bijvoorbeeld sterk op dat Rockstart Games gelukkig heeft geluisterd naar de feedback op Red Dead Redemption 2 (RDR2).

Dat was een prachtige game, vol met wild, meeslepende verhaallijnen en dingen om te doen. Maar het tempo lag erg laag, vooral aan het begin. Fans van de Grand Theft Auto franchise roemen de games juist om het gevoel van vrijheid, de open wereld. Na RDR2 waren veel fans bang dat Rockstar ook de opvolger van GTA 6 in een realistischer en trager sausje zou gaan gieten.

Impact op GTA 6

Neem dit nieuws met een flinke korrel zout, maar volgens een nieuwe leaker is dat zeker niet het geval. Sterker nog, een gebruiker met de naam u/LoremIpsumLoremIpsu op Reddit beweert dat Rockstar juist grote delen van GTA 6 opnieuw heeft aangepakt na de feedback van fans op Red Dead.

Hij beweert onder andere dat de game voor die aanpassingen zo’n zestig tot zeventig procent af was, en dat Rockstar het plan heeft om GTA 6 tussen oktober 2021 en februari 2022 uit te brengen. Dat matcht met het gerucht van eerder deze week. Of dat nog gaat lukken, blijft maar de vraag.

Rockstar Games is namelijk, als we deze informatie moeten geloven, van plan om echt een game voor het komende decennium te bouwen. GTA Online is nog steeds een megasucces, maar was in de basis niet gebouwd met latere uitbreidingen in het achterhoofd. Bij GTA 6 heeft de studio wel die voorkennis, en kan het de basis leggen voor een game die nog vele jaren uitgebreid kan gaan worden.

Meer details en een korrel zout

Je kunt hieronder de andere details checken die de anonieme gebruiker heeft gedeeld, maar neem ze vooral niet te serieus. Iedereen kan dit soort voor de hand liggende informatie verzinnen, al helemaal met een anoniem account. Tot we meer van Rockstar Games horen blijft de game vooralsnog een groot mysterie. Dan pas weten of dit soort gelekte informatie blijkt te kloppen.

An actually true Leak: Rockstar Games Outset for the future, GTA VI (A DECADE BUILDER), The Next GTA Online Update, Red Dead Redemption 2 // Inside Sources//Mods can ask for details on Sources I will tell them details(though no names) from r/GamingLeaksAndRumours

Reageer op artikel:
‘GTA 6 anders aangepakt na feedback op Red Dead Redemption 2’
Sluiten