Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Game 27 aug 2020

GTA 6-onthulling deze week? Insider heeft slechter nieuws dan verwacht

Grand Theft Auto 5 is de op een na bestverkochte videogame ooit met meer dan 135 miljoen verkochte exemplaren. Een record waar meer dan zeven jaar na de release nog een flinke schep bovenop wordt gedaan. Het spel komt namelijk ook gewoon naar de Playstation 5 en de Xbox Series X. En GTA 6 dan?

Daarmee GTA 5 dus op drie generaties consoles beschikbaar. Bizar, en fans staan nu al te trappelen om in een hogere resolutie opnieuw Los Santos te gaan verkennen. Maar goed, dat is slechts een zoethoudertje. Waar blijft de volgende GTA? Oftewel, Grand Theft Auto 6?

Grand Theft Auto 6: Vice City?

De geruchtenmolen is al enkele maanden op volle toeren aan het draaien. Zo werd deze maand gespot dat de uitgever van de franchise domeinnamen aan het bijwerken was. Domeinnamen die beiden verwijzen naar Vice City.

Combineer dat met een producent van vooral 80’s synthwave die beweert dat Rockstar Games artiesten in dat genre aan het contacteren is en de setting voor de volgende GTA lijkt duidelijk. En zo kunnen we nog wel even door gaan: alle geruchten, leaks en anonieme bronnen wijzen op Vice City. Zelfs al blijkt uiteindelijk de helft niet te kloppen.

Jaren geduld

Maar goed, tot Rockstar Games zelf de game aankondigt zullen we alle geruchten met een flinke korrel zout moeten nemen. Waar blijft die officiële aankondiging waar fans op hopen? Volgens de bekende insider Tom Henderson hoef je echt niet snel op meer nieuws te rekenen.

Hij is eigenaar van een aantal grote Facebook-pagina’s met viral video’s, en deelt op Twitter regelmatig nieuws uit de gaming-industrie. De beste man krijgt in zijn DM’s regelmatig gelekte informatie binnen en heeft ondertussen een aardig netwerk binnen de industrie opgebouwd. Vergelijkbaar met Twitter-accounts zoals @EVLeaks die daardoor regelmatig onaangekondigde smartphones kunnen lekken.

Henderson heeft echter geen goed nieuws dit keer. Geen sappige gelekte informatie. Hij bevestigt juist dat we nog lang zullen moeten wachten op GTA 6. Niet enkele maanden…. maar jaren:

En Gamescom dan?

Rockstar Games zal eerst GTA 5 uit gaan melken op de volgende generatie consoles. Niet tijdelijk paralel aan de opmars naar Grand Theft Auto 6, maar jaren lang. Althans, als we de informatie van Henderson moeten geloven. Nog steeds is een flinke korrel zout aan te raden, maar alles wijst erop dat GTA 6 nog jaren op zich zal laten wachten. Ja, we denken meer te weten over de setting, maar daar zal het voorlopig ook bij blijven.

Deze week vind een van de grootste gaming-event van het jaar plaats: Gamescom. Dit keer digitaal, maar even ambitieus. De show wordt afgetrapt met Opening Night Live, een livestream waarin grote games onthuld zullen worden, waaronder de nieuwe Call of Duty.

Je raadt het al: een flink aantal fans hopen ook op een aankondiging van Grand Theft Auto 6. Ook daar kun je, naast de bovenstaande informatie, een streep doorheen zetten. Geoff Keighley, presentator en bedenker van de show, heeft namelijk laten weten dat Rockstar Games niet aanwezig zal zijn. Sterker nog, die suggestie is volgens de journalist absurd:

Op naar 2023 dus! Check in de tussentijd hoe je nu alweer in de wereld van Vice City kunt duiken met moderne graphics: GTA Vice City Remastered ziet er fantastisch uit.

Reageer op artikel:
GTA 6-onthulling deze week? Insider heeft slechter nieuws dan verwacht
Sluiten