GTA 6 speelt zich volgens muzikale aanwijzing af in deze populaire stad

We moeten er mogelijk nog wel een paar jaar op wachten, maar Grand Theft Auto 6 gaat er komen. Volgens verschillende geruchten is Rockstar al druk bezig met een nieuw deel in deze populaire serie. Dit betekent dus ook dat het grote speculeren begonnen is en vooral de locatie waar GTA 6 zich gaat afspelen is een populair onderwerp.

Van Liberty City tot Los Santos. We hebben sinds de allereerste Grand Theft Auto een hoop toffe fictieve steden voorbij zien komen. Nu is de grote vraag waar we naar toe gaan in GTA 6. Krijgen we een compleet nieuwe stad? Of gaat Rockstar een locatie die we al kennen een poetsbeurt geven?

GTA 6 gaat terug naar Vice City

Dat laatste lijkt het geval te zijn, want de verwachting is dat we terug gaan naar Vice City. Deze stad is gebaseerd op Miami en maakte achttien jaar geleden zijn debuut in de gelijknamige game. Dit is niet de eerste keer dat Vice City opduikt in de GTA 6 geruchtenmolen, maar het nieuwe bewijs klinkt zeer veelbelovend.

Muziek is een belangrijk onderdeel van de Grand Theft Auto games. Rockstar stopt veel tijd en moeite in de playlists en radiozenders omdat deze zo belangrijk zijn voor de sfeer. Volgens geruchten is de studio dan ook nu al bezig met het vergaren van muziek voor GTA 6.

Muziek verklapt waar Grand Theft Auto 6 heen gaat

Volgens een insider is een Rockstar medewerker bezig om muziekrechten in te kopen en daarbij valt iets op. Het schijnt namelijk dat er contact is geweest met een aantal Synthwave-artiesten. Dit is een elektronisch muziekgenre dat vooral geassocieerd wordt met actie en science-fiction filmsoundtracks uit de jaren ‘80.

GTA 6 Vice City Grand Theft Auto
Gaan we terug naar Vice City? (Afbeelding: Twitter)

Zeg je Grand Theft Auto en jaren ‘80, dan zeg je Grand Theft Auto: Vice City. Deze game uit 2002 speelde zich namelijk af in 1986 en was een ode aan de jaren ‘80. Dat lijkt nu dus opnieuw te gaan gebeuren in GTA 6. Dit is overigens niet de eerste aanwijzing dat we weer terug gaan naar Vice City.

Dit hebben we gemist:

Een tijdje geleden zagen we GTA 6 staan op het CV van stemacteur Jorge Consejo. Hij zou een karakter genaamd The Mexican gaan spelen. Gezien de hoeveelheid coke die in de jaren ‘80 van Mexico naar Miami gevlogen werd, is het niet ondenkbaar dat dit onderdeel gaat zijn van een verhaallijn.

De eerste GTA 6 screenshots

Er dook eerder dit jaar zelfs ook al een screenshot op. Ook deze leek te hinten dat GTA 6 zich gaat afspelen in Vice City. Logischerwijze moet je dit gerucht, net als alle andere geruchten, wel met een flinke korrel zout nemen. GTA 6 staat nog in de kinderschoenen en dus kan er nog een hoop veranderen. Het duurt dus nog wel even voordat Rockstar zelf met informatie naar buiten komt.

Reageer op artikel:
GTA 6 speelt zich volgens muzikale aanwijzing af in deze populaire stad
Sluiten