Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Game 1 okt 2019

GTA 6 leaks: releasedatum, wapens, slecht nieuws en meer details

Wij konden het ons ook bijna niet voorstellen, maar GTA 5 kwam uit in september 2013. Meer dan zes jaar geleden dus. Ondertussen komt de geruchtenmolen rondom GTA 6 al flink op gang, inclusief verschillende grote leaks.

GTA 6 leaks: een flinke korrel zout

Laten we voorop stellen dat je vooral bij Grand Theft Auto elke vorm van gelekte informatie met een korrel zout moet nemen. We zagen het al bij GTA 5 maar ook bij Red Dead Redemption 2 gebeuren: een groot deel van de vooraf gelekte details bleken compleet nep te zijn. Soms is het echter raak, maar dat weet je vaak pas achteraf. Oftewel, als het schijfje al in je Playstation 4 of Xbox One zit.

Flinke korrel zout erbij gepakt? Dan zetten we nu het laatste nieuws rondom GTA 6 voor je op een rijtje. Rockstar Games heeft de game nog steeds niet officieel bevestigd, maar het spreekt voor zich dat de game ver in ontwikkeling is. GTA Online is nog altijd een gigantische cash cow, dus Rockstar zal geen haast hebben. Maar wanneer komt het spel dan wel uit?

2020 en 2021

Men claimt dat de game in 2021 uit gaat komen, tijdelijk exclusief op de PS5. Dat is dus slecht nieuws voor de eigenaren van een Xbox, want zij zullen dus voor een onbekende periode moeten wachten voor ze met Grand Theft Auto 6 aan de slag kunnen.

De eerste aankondigingen zullen volgens een vermeende insider plaats gaan vinden in de herfst van 2020. De Xbox Scarlett en de PS5 komen ook rond die tijd uit, dus de timing van Rockstar Games klinkt logisch. Dat zou echter betekenen dat eigenaren van een PS4 of Xbox One pech zullen hebben.

Oftewel, een verplicht opstapje naar de volgende generatie consoles. Er valt aan de andere kant ook wat voor te zeggen dat Rockstar Games er juist van zou profiteren als GTA 6 op beide generaties uit zou komen, net zoals bij GTA 5 het geval was. Veel fans kopen de game dan immers twee keer. Tevens is de groep consumenten die zo vroeg in de levenscyclus de nextgen consoles direct in huis haalt, relatief klein.

Maar ja, stel dat GTA 6 echt innovatief en baanbrekende dingen gaat doen, dan is de kans groot dat de PS4 de game niet eens aan kan. Maar goed, voor nu blijft het even bij pure speculatie.

Twee steden en meer

Terug naar de geruchten! Naar verluidt heeft de game twee protagonisten, een mannelijke en een vrouwelijke. Spelers kunnen twee steden verkennen, waaronder Vice City. Samen beslaan ze een map die volgens bronnen maar liefst vier keer zo groot zal zijn als de map van GTA 5.

Ook kun je naar verluidt in tegenstelling tot de vorige games uit de serie in veel meer gebouwen naar binnen. Denk bijvoorbeeld aan winkelcentra, waar je door heen kunt rennen en verkennen.

Wapens, events en heists

Dezelfde bron meldt dat er twee soort wapenwinkels zullen zijn. Ammunation verkoopt normale wapens, zoals pistolen en snipers. Ondergrondse winkels verkopen het bizarre werk, zoals raketwerpers en springstof.

Verder gaat Rockstar random events veel afwisselender en interessanter maken. De nextgen kracht van de consoles gaat ingezet worden om de wereld van het spel een stuk levendiger te maken. De bron beweert zelfs al een aantal voorbeelden te hebben gezien: een begrafenis op een begraafplaats, een ontsnapte hond die achtervolgd wordt en een familie die aan het kamperen is met een camper.

Ook hebben we goed nieuws voor fans van de heists uit GTA 5. Die keren terug, maar dit keer als optionele side missions. Maar goed, neem al dit nieuws dus met een korrel zout. De geruchtenmolen komt goed op gang, maar pas over een jaar weten we op zijn vroegst echt zeker hoe de game eruit gaat zien. Wordt vervolgd!

Reageer op artikel:
GTA 6 leaks: releasedatum, wapens, slecht nieuws en meer details
Sluiten