Noah Korevaar
Noah Korevaar Games 10 nov 2020

GTA 6: insider deelt details rondom nieuwe Grand Theft Auto

Fans die uitkijken naar GTA 6 hebben pittige weken achter de rug. Van leaks uit 2018 die toch opeens lijken te kloppen tot serieuze concurrentie vanuit een onverwachte hoek. Een GTA-killer zelfs.

Kortom, het blijft een mysterie wanneer de opvolger van GTA 5 nou daadwerkelijk onthuld gaat worden. Afhankelijk van wie je het vraagt valt de game juist dit najaar of pas over drie jaar bij je op de (digitale) deurmat.

Nieuwe GTA 6-updates

In de tussentijd moeten we het doen met geruchten en gelekte informatie. Honderden als niet duizenden mensen zijn betrokken bij de ontwikkeling van een game als Grand Theft Auto. Het is dan ook slechts een kwestie van tijd voor er concrete details lekken. De vraag is echter altijd: wat is nep, en wat is echt? Vaak weten we dat pas achteraf, zoals bij de accurate kaart van Red Dead Redemption 2 die al vroeg lekte.

Terug naar GTA 6. Een gereputeerde YouTuber genaamd Foxy Games UK heeft namelijk een aantal updates over die game. Pak alvast een korreltje zout erbij, want er is geen enkele manier om op dit moment te controleren of wat hij deelt ook legitiem is. Dat weten we pas als Rockstar Games eindelijk haar bek opentrekt.

Samenwerking voor PS5

Maar goed, de beste man heeft de afgelopen jaren een prima reputatie opgebouwd en heeft duidelijk bronnen binnen de industrie. Volgens hem hebben Sony en Rockstar groot nieuws over een samenwerking rondom GTA 6, nieuws dat pas gedeeld zal worden na de lancering van Grand Theft Auto 5 en GTA Online Enhanced Edition op de PS5 en Xbox Series X.

Concreter dan dat maakt de leaker het niet, maar afgelopen augustus dook al het gerucht op dat Sony wil dat GTA 6 tijdelijk exclusief naar de PS5 komt. Ook lekte toen het bedrag dat de Japanse gigant daarvoor over had: 750 miljoen dollar. Als we Foxy Games UK moeten geloven, dan hebben beide bedrijven uiteindelijk inderdaad een deal gesloten.

Maar goed, daarvoor zullen we dus de next-gen releases van GTA 5 moeten afwachten. Zowel GTA 5 als de losstaande release van GTA Online komen in de tweede helft van 2021 naar de nieuwe Playstation en Xbox. Oftewel, de kans is groot dat we ook dan pas wat officieel over GTA 6 te horen krijgen.

Ultrasnelle SSD

Tot slot heeft de YouTuber nog op Twitter laten weten dat Rockstar indrukwekkende dingen gaat doen met de ultrasnelle SSD van de Playstation 5. We zien het al bij bijvoorbeeld de nieuwe Spider-Man game op de Playstation 5, Miles Morales.

Spidey kan vanuit een gebouw naar buiten springen zonder een laadscherm, waar je op de PS4 gerust twintig seconden had kunnen wachten.

Dat belooft veel goeds voor GTA 6. De grootste upgrade van de next-gen consoles zit ‘m vooral in hoe absurd snel games assets kunnen laden en hoe grote werelden op je beeldscherm getoverd kunnen worden. Hoe Rockstar die mogelijkheden precies gaat benutten blijft voorlopig een mysterie, maar als we Foxy Games moeten geloven dan kun je op een indrukwekkende game rekenen.

Tweede helft 2021

Maar goed, laten we eerlijk zijn: dat hadden we zelf ook wel kunnen bedenken. Op naar de release van GTA 5 op de Playstation 5 en de Xbox Series X dus. Los van of je de game voor de derde keer gaat aanschaffen wordt dat dus hoogstwaarschijnlijk het moment waarop we eindelijk wat gaan horen over GTA 6…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Foxy Games UK

Reageer op artikel:
GTA 6: insider deelt details rondom nieuwe Grand Theft Auto
Sluiten