Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Game 24 nov 2020

Verstopte ontwikkelaar GTA een hint naar GTA 6 in nieuwe trailer?

In een mysterieuze teaser voor nieuwe DLC van GTA Online heeft Rockstar coördinaten verstopt die sterk lijken te hinten naar GTA 6.

Afgelopen week verraste Rockstar Games iedereen door The Cayo Perico Heist DLC te onthullen voor GTA Online. Nieuwe DLC is normaal geen groot nieuws, zeker nu GTA V al zeven jaar oud is. Toch is dit keer anders: het is de eerste keer dat de map van GTA Online wordt uitgebreid. Er komt namelijk een heel nieuw eiland bij, Cayo Perico.

GTA 6

Fans die elk hoekje en gaatje van Los Santos wel kennen hebben op 15 december dus eindelijk nieuw terrein om te verkennen. Op die datum komt de DLC namelijk uit. Allemaal leuk en aardig, maar de echte nieuwe map waar we op wachten is natuurlijk die van GTA VI.

Onlangs leek een vroege versie van de kaart van die game al te zijn gelekt. Maar goed, dan blijf je het over speculatie en gelekte informatie hebben. We hebben een hele pagina vol geruchten rondom GTA 6, waarbij zowel fans als leakers elkaar continu tegen lijken te spreken. Daar word je niet veel wijzer van.

Rockstar Games dropt hint

Gelukkig is er nu een opmerkelijke update vanuit Rockstar Games zelf, de ontwikkelaar achter Grand Theft Auto. We haalden namelijk niet voor niks de nieuwe DLC van GTA Online aan. Nadat de trailer voor die DLC werd uitgebracht verscheen er namelijk een mysterieuze teaser op het kanaal van Rockstar Games, genaamd ‘Surveil.exe’.

Onder in beeld zijn op een gegeven moment de volgende coördinaten te spotten:

GTA 6 Rockstar Games GTA Online
De coördinaten in de trailer (Bron: Rockstar Games)

38.527,-79.6129 dus. Als je die in Google Maps gooit, dan kom je uit op een specifieke locatie in Virginia, USA. Virginia? Als in, GTA VI:rginia? Dat is wellicht ietwat ver gezocht, tot je ontdekt welke weg te vinden is met die coördinaten:

GTA 6 Rockstar Games GTA Online
GTA VI? (Bron: AltChar)

Toeval?

Dat kan toch bijna geen toeval meer zijn? Dat zou je zeggen, maar tot Rockstar meer onthult blijft het een kwestie van gissen en speculeren. Op zijn minst lijkt de ontwikkelaar lol te hebben met het teasen van haar fans.

Of het enkel om een leuke easter egg gaat waar je verder niks achter moet zoeken of dat Virginia echt de locatie is waar GTA VI zich afspeelt, gaan we hopelijk binnenkort ontdekken! Wellicht vormt het nieuwe eiland wel de brug naar de eerste nieuwe content waarmee de overstap naar GTA 6 wordt ingezet.

GTA Online zal ongetwijfeld blijven bestaan en geüpdatet worden met de map van GTA 6, net zoals Call of Duty’s Warzone na Modern Warfare ook gehanteerd wordt als de battle royale-modus van de nieuwe COD, Black Ops: Cold war. Dat we ergens in de online-modus van GTA de eerste hints naar de nieuwe game gaan ontdekken, ligt dan ook voor de hand.

Reageer op artikel:
Verstopte ontwikkelaar GTA een hint naar GTA 6 in nieuwe trailer?
Sluiten