Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 12 dec 2019

Korreltje zout: gelekte GTA 6 details beloven bizarre evolutie GTA 5

Het is alweer zes jaar geleden dat GTA 5 uit kwam, hoog tijd voor een opvolger dus! Na Red Dead Redemption 2 in oktober vorig jaar moet Grand Theft Auto wel de volgende stap zijn, toch? Nieuwe leaks rondom GTA 6 bieden hoop.

GTA 6 details gelekt

Voor we de nieuwste gelekte informatie bespreken, is het goed om te benadrukken dat het om geruchten gaat. Pak er dus een flinke korrel zout bij. Het gaat namelijk om informatie die is opgedoken op Pastebin, een site waar iedereen informatie kan delen. We weten niks over de bron, die volledig anoniem is.

Fans zijn dolblij, maar de kans is logischerwijs dan ook groot dat niks blijkt te kloppen. Dat gezegd hebbende: laten we in de opvallend overtuigende GTA 6 details duiken!

De leaks zijn afkomstig van iemand die de informatie heeft gekregen van een gametester. Althans, dat claimt hij (of zij). Nieuwe games worden continu getest tijdens de ontwikkeling, dus er lopen mensen rond op deze aardbol die al veel meer weten over GTA 6, de opvolger van GTA 5.

2020 op de PS5?

De vermeende tester bevestigt dat het spel al in ontwikkeling is sinds 2014, en in 2020 of 2021 uitkomt op de Playstation 5 en Xbox Scarlett. Geruchten over een exclusieve lancering op de PS5 lijken dan ook niet te kloppen.

Een mogelijk scènario is wel dat de PS5 eind 2020 lanceert met GTA 6, en dat de Xbox pas begin 2021 van de GTA 5-opvolger wordt voorzien.

Gigantische map en steden

Verder claimt de tester dat de map van GTA 6 maar liefst 40 keer groter is dan de map van GTA 5. Daarmee willen de ontwikkelaars naar verluidt optimaal de krachtige next-gen consoles benutten. De nieuwe map bestaat volgens de anonieme leaker uit vier grote steden.

Dan hebben we het over San Andreas, Mid-West, Liberty City en Vice City. Een soort greatest hits dus. Per stad verschillen de beschikbare wapens, regels en voertuigen.

Protagonist en verhaallijn

Gamers kunnen aan de slag met één protagonist, niet drie, en de verhaallijn beslaat maar liefst 100 uur en 140 missies. Missies die een stuk diverser moeten worden dan in voorgaande delen, inclusief realistischere rij-mechanismes.

De technische kant

Ook zou de game aan de technische kant 8K upscaling bevatten, en heb je direct na lancering maar liefst 226GB nodig op de SSD van de PS5 of Xbox Scarlett. Ook zou Rockstar Games naar verluidt afscheid nemen van het grootste nadeel van GTA 5: de bizarre laadtijden. GTA 6 doet er volgens de anonieme tester 3 tot 5 seconden over om een missie te laden.

Je merkt het al: het klinkt allemaal overtuigend, en het zou niet de eerste keer zijn dat een infodump op Pastebin blijkt te kloppen. Toch is de kans minstens net zo groot dat al deze informatie nep is, dus voorlopig blijft het gewoon nog een kwestie van afwachten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Pastebin

Reageer op artikel:
Korreltje zout: gelekte GTA 6 details beloven bizarre evolutie GTA 5
Sluiten