Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Game 21 sep 2020

GTA 5-ster leert fans de les: zeur niet zo om GTA 6!

GTA 5-acteur Shawn Fonteno heeft op Instagram gereageerd op alle fans die om GTA 6 zeuren. Hij gaf ze een pittige reality check.

Het leek zo logisch: Rockstar Games die GTA 6 onthult voor de komende feestdagen, perfect getimed met de lancering van de Xbox Series X en de Playstation 5.

Vrijwel elk grote gaming-event van de afgelopen maanden stonden fans dan ook stijf van de spanning. Zou het dan toch echt gebeuren? Steeds bleef een aankondiging echter uit.

Waar blijft GTA 6?

Ondertussen staat GTA 5 wel gewoon op de planning voor de next-gen consoles. Ook met je peperdure nieuwe Playstation of Xbox kun je in glorieus HD gewoon verder scheuren in Los Santos.

Sterker nog, Rockstar Games werkt zelfs aan nieuwe content voor die game. Je kunt erop rekenen dat de ontwikkelaar nog vele miljoenen zal gaan verdienen aan GTA Online op de Playstation 5 en Xbox Series X en S.

Tof, maar dat lijkt er ook op te wijzen dat Grand Theft Auto VI nog lang op zich zal laten wachten. Pessimistische fans bestempelen Rockstar zelfs als gierig, omdat GTA 5 drie generaties lang wordt uitgemolken.

GTA 5-ster Shawn Fonteno

Volgens stemacteur Shawn Fonteno moeten fans echter meer geduld hebben, en Rockstar Games er niet zo van langs geven. Hij speelde de hoofdrol in GTA 5, als de stem van Franklin.

Op elke post van Rockstar Games volgt een barrage aan reacties van ongeduldige fans, die haast een aankondiging eisen. Boze fans sturen zelfs haatmails.

Fonteno ging afgelopen week live op zijn Instagram en vroeg zijn fans zich te gedragen.

“Geef Rockstar niet zo er van langs man. Jaag ze niet zo op … Het hele ‘Jullie melken GTA 5’ en ‘wanneer komen zes uit?’ Je moet begrijpen, het is een lang proces om deze games uit te brengen man,” aldus de acteur.

Haastige spoed…

Vervolgens legde de stem van Franklin uit dat het alleen al vier en een half jaar duurde om al hun acteerwerk te filmen en af te ronden voor GTA V. Fonteno benadrukte hoe ingewikkeld het is om zulke grote games te ontwikkelen, juist nu ook met een pandemie.

“Ze kunnen niet zomaar iets uitbrengen. Dat zouden jullie niet accepteren, als ze GTA 6 nu uit zouden brengen en bullshit zou zijn. Dan zouden jullie niet Rockstar en GTA steunen.”

De boodschap is duidelijk: het gaat nog wel even duren, en niet zo zeuren! Als iemand kan weten hoe lang het duurt om een GTA te, maken dan is Fonteno het wel. Ach, gelukkig kunnen we altijd nog de remaster van GTA Vice City spelen.

Reageer op artikel:
GTA 5-ster leert fans de les: zeur niet zo om GTA 6!
Sluiten