Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Life 13 mei 2020

Spotify komt met perfecte oplossing voor op werk, thuis en tijdens feestjes

Je kent het wel: die momenten dat één iemand tijdens een feestje of op de werkvloer muziek opzet, en je bij diegene moet smeken om een bepaald nummer in de wachtrij te krijgen. Spotify komt met een oplossing: Group Sessions.

Dat is een nieuwe feature die ervoor zorgt dat je de queue en algemene controle over welke muziek aanstaat kunt delen met vrienden, familie en collega’s.

Spotify introduceert Group Sessions

Nog even geduld, want de feature is op dit moment enkel te gebruiken in de bèta-versie van de streaming-app. Maar wat houdt Group Sessions precies in?

Een Spotify-abonnee kan binnenkort een nummer aanzetten, en via het menu waarmee je ook muziek cast of deelt ervoor kiezen om een groepsessie te starten. Vervolgens krijg je een unieke code die je kunt delen.

Samen de wachtrij beheren

Anderen kunnen via hetzelfde menu vervolgens die code scannen. Het resultaat? Zij kunnen nu samen met jou nummers toevoegen aan de wachtrij, muziek doorspoelen en andere opties die normaliter alleen de persoon heeft die de muziek heeft aangezet.

Spotify Group Sessions
(Afbeelding: Android Police)
Spotify Group Sessions
(Afbeelding: Android Police)

Enorm handig als je (ooit weer) thuis een feestje hebt, of je op je werk altijd muziek aan hebt staan. Je hoeft dus niet meer de controle over de muziek over te geven aan een ander als diegene een lekker nummertje heeft. Je kan nu met zijn allen bepalen welke muziek door de speakers schalt.

Ook op afstand?

Een toffe ontwikkeling, en tevens een feature die zo logisch klinkt dat je je afvraagt waarom dit niet al lang in Spotify gebakken zit. Het is nog niet bekend wanneer Group Sessions naar iedereen wordt uitgerold, maar dat zal naar verwachting een kwestie van enkele weken zijn.

Nu nog de vraag: kan de Zweedse audiogigant ook niet even een versie maken waarmee je op afstand samen naar dezelfde muziek kunt luisteren? Een soort Netflix Party, maar dan voor muziek? Laat maar komen Spotify!

AP

Reageer op artikel:
Spotify komt met perfecte oplossing voor op werk, thuis en tijdens feestjes
Sluiten