Redactie
Redactie Stuff 7 jun 2017

WhatsApp introduceert nieuwe functies na grote update

Facebook heeft een grote update voor WhatsApp uitgebracht. De nieuwe update maakt het onder andere mogelijk om foto’s in een album te versturen en direct op berichten te antwoorden door ze naar rechts te swipen.

Facebook blijft regelmatig updates uitbrengen voor WhatsApp. We kijken al maanden uit naar nieuwe functies zoals de mogelijkheid om verzonden berichten te verwijderen, maar daar zullen we nog even geduld voor moeten hebben.

Foto’s in een album en filters toepassen

Het creëren van een album gaat geheel automatisch. Wanneer je vier of meer foto’s tegelijkertijd stuurt of ontvangt, maakt WhatsApp er automatisch een album van.

Dat zorgt ervoor dat je niet meer continu wordt lastiggevallen met individuele foto’s. Tientallen vakantiekiekjes worden nu een compact gepresenteerd blokje. Door erop te klikken wordt het volledige album geopend.

Ook is het nu mogelijk om filters op je foto’s toe te passen. Daarmee brengt Facebook opnieuw functies van Instagram naar WhatsApp. Gebruikers kunnen kiezen tussen vijf verschillende filters: Pop, B&W, Cool, Film en Chrome. Er wordt dus een kopie van je originele foto gemaakt, waarop de filter wordt toegepast. Je behoudt dus ook de originele foto in je galerij.

Direct antwoorden op berichten

Ook is het nu makkelijker om op een specifiek bericht te antwoorden. Voorheen moest je een bericht ingedrukt houden en voor de optie Antwoord kiezen. Nu kun je ook een bericht naar rechts swipen om het direct te citeren.

De update wordt op het moment van schrijven gefaseerd uitgerold op Android en iOS. Het kan dus even duren voor je de nieuwe functies kunt gebruiken.

Binnenkort zal WhatsApp hopelijk ook de update uitbrengen die het mogelijk maakt om berichten terug te trekken en chats vast te zetten. Gebruikers van WhatsApp Bèta op Android hebben al toegang tot de experimentele features.

Dit artikel verscheen als eerste op WANT.

Reageer op artikel:
WhatsApp introduceert nieuwe functies na grote update
Sluiten