Serietip: het Duitse ‘Beat’ (en wij waren bij de première)

Liefhebbers van techno en undergroundfeestjes opgelet! Sinds kort is het Duitse Beat te bekijken via Amazon Prime Video. Deze misdaadreeks speelt zich af in het nachtleven van Berlijn. Het is vanzelf sprekend dat de serie dan ook in deze stad haar première mocht beleven. Niet alleen op een spectaculaire locatie, maar ook in aanwezigheid van enkele castleden. Wij waren aanwezig, lees hieronder ons verslag.

Dat goede series niet alleen maar uit Amerika komen, dat wisten we al. Denk maar aan de Spaanse misdaadthriller La Casa de Papel of het Duitse Dark. Toch is de Duitse undergroundscene een setting die wat ons betreft vrij nieuw is als het gaat om misdaadseries. Vandaar dat het zojuist verschenen Beat ons zo aansprak. Ook waren we natuurlijk benieuwd naar het bijbehorende première evenement.

Beat Première Manners Berlin

Dit vond plaats in Kraftwerk, een voormalige energiecentrale die tegenwoordig fungeert als evenementenlocatie. Dit paste perfect bij de setting van de serie, zoals je hieronder zelf kunt zien:

Beat Première Berlijn Manners

Naast het bijwonen van de première hebben we natuurlijk ook enkele afleveringen van de serie bekeken. Hierin staat een personage genaamd Beat centraal. Dit is een jonge feestganger wiens leven alleen maar lijkt te draaien om feestjes, techno en drugs. Totdat de overheid hem vanwege zijn connecties probeert over te halen om met ze samen te werken. Dit om zo iets te kunnen doen tegen de misdaadorganisaties die Berlijn langzaam aar zeker aan het overnemen zijn. Ondanks zijn anti-autoritaire houding besluit Beat om hiermee in te stemmen maar moet hiervoor wel zijn grenzen verleggen.

Wat ons betreft is Beat een verfrissende titel met een zeer interessante setting die daarom zeker een kans verdiend. Wel heb je een Amazon Prime Video abonnement nodig om hem te bekijken, maar dat kun je een maandje gratis uitproberen. Mocht je geïnteresseerd zijn, lees hier onze bevindingen met deze streamingdienst.

Reageer op artikel:
Serietip: het Duitse ‘Beat’ (en wij waren bij de première)
Sluiten