Pim Jansen
Pim Jansen Hebbedingen 14 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

Het grootste en meest bizarre jacht ooit, prijskaartje: 775 miljoen dollar

Als je nu nog eens een echt verpletterende indruk op je partner wilt maken, dan is hier het ultieme cadeau: ‘s werelds grootste jacht met een lengte van twee voetbalvelden. Alles aan het schip is indrukwekkend, inclusief het prijskaartje van 775 miljoen dollar.

Palmer Johnson bouwt het mega-jacht

Verantwoordelijk voor deze monsterlijke vorm van geldverspilling is een Zuid-Koreaanse designer. Het schip is maar liefst 750 voet lang en heeft de welluidende naam ‘Project Valkyrie’ gekregen. Nu zal de Zuid-Koreaan niet over voldoende vermogen beschikken om het schip in eigen beheer te produceren. Geen probleem, de Amerikaanse botenmaker Palmer Johnson is niet de beroerdste en sponsort het project. Een voordeel: Palmer Johnson heeft al eerder met dat bijltje gehakt, zo bouwden zij eerder al de 171 voet lange, op de Aston Martin geïnspireerde DB9 boot.

Ruimte voor 52 gasten

Het gigantische jacht heeft luxe accommodaties voor 52 gasten en kan maar liefst 92 bemanningsleden huisvesten. De lengte overtreft die van ‘s werelds grootste privéjacht, de 590 voet lange ‘Azzam’ gebouwd in opdracht van Sheikh Khalifa bin Zayed Al Nahyan, Emir van Abu Dhabi en president van de Verenigde Arabische Emiraten.

Varend entertainmentcentrum

Project Valkyrie is bedacht vanuit het idee om een zwevend “entertainmentcentrum” te maken. Zeg maar een soort Preston Place, maar dan groter, luxer en op het water. Het gevaarte heeft een eigen casino, verschillende theaters, restaurants en kunstgalerijen. Hoewel de uiteindelijke eigenaar zelfs nog meer opvallende aanpassingen zou kunnen laten uitvoeren, is het huidige concept al bijzonder compleet. Mocht het wel uitgebreid worden, bijvoorbeeld met een heuse nachtclub of, noem eens iets geks, een kartbaan, dan zullen de kosten snel een bedrag van 1 miljard dollar kunnen overstijgen.

Topsnelheid van 46.3 kilometer per uur

Het jacht is gemaakt van aluminium en koolstofvezels en zou volgens de beschikbare gegevens ook behoorlijk efficiënt zijn als het gaat om het brandstofverbruik. Ook opvallend is de maximale snelheid van het jacht, ruim 25 knopen (46.3 kilometer per uur).

“Toen ik besloot om jachtontwerper te worden, besefte ik dat de meeste jachten wit gekleurd zijn en een vrij basic constructie hebben. Met een beetje fantasie zie je hetzelfde patroon terug als in een bruidstaart,” vertelt Park aan de Britse krant London Sun. “Daarom was ik vastbesloten om een ​​zeer uniek jacht te ontwerpen. Ik probeerde de structuur te manipuleren en niet-rechtlijnige vormen te creëren die de elementen van een unieke vorm voorzien.”

Nog niet verkocht

Een dergelijk schip is uiteraard niet voor iedereen weggelegd, al was het alleen maar vanwege de prijsstelling. “Ik heb een paar interessante aanbiedingen gehad, maar er zijn nog geen contracten getekend”, aldus Park. Dus mocht je belangstelling hebben, grijp je kans.

Is deze je toch net even wat te groot? Klik dan hier voor een in Nederland gebouwd jacht van 110 meter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Maxim

Reageer op artikel:
Het grootste en meest bizarre jacht ooit, prijskaartje: 775 miljoen dollar
Sluiten